Generatia dependenta de gadget-uri

Daca iei un grup de 5 adulti si 5 adolescenti si ii rupi de lume si gadget-uri pentru o saptamana ai sa observi o chestie interesanta. Adultii se vor simti relaxati si usurati de stresul utilizarii gadget-urilor pe cand adolescentii se vor simti frustrati si singuri pentru ca nu mai au telefoanele conectate la internet la indemana toata ziua sau alte gadget-uri ce le ocupa cateva ore bune zilnic. Nu mai au contact cu lumea virtuala si paginile de internet unde socializeaza cu alti adolescenti. Cat de greu ne vine astazi sa scriem de mana o cerere, un formular, o plangere sau o scriosoare? Cat de greu ne este sa facem calcule matematice pe hartie? Un studiu recent facut pe scolari a demonstrat ca peste 50% sunt incapabili sa se exprime in scris corect gramatical si fara prescurtari. Totul se simplifica pentru usurarea vietii. Uitati-va in jur la toate gadget-urile, soft-urile si tehnologia ce ne inconjoara. Oare ne usureaza viata aceasta simplicare sau ne prosteste din ce in ce mai mult?

V-ati imaginat o zi fara atatea gadget-uri si chestii electronice / online? Fara telefoane tinute la ureche zilnic cu orele, fara evidenta pe calculator, fara sute de programe TV si lista e lunga. Oamenii nu realizeaza cat de vulnerabili suntem, am ajuns dependenti de gadget-uri si fara ele am ramane blocati si incapabili sa indeplinim sarcini banale sau uzuale. Desi pentru moment ne este mai bine, pe termen lung situatia cred ca se va schimba si ne vom da seama de asta cand va fi prea tarziu.

Nu-mi spuneti sa renunt la toate acestea daca nu imi convine ceva. Sunt peste tot iar ca sa renunt la ele ar insemna sa ma fac pustnic si sa mulg capre in varful muntilor. Dar si acolo tehnologia si gadget-urile se regasesc in aproape toate cabanele si casele. Acest subiect poate fi dezvoltat si in jurul lui se poate discuta ore in sir, dar asta nu va schimba cu nimic situatia.. din pacate.

6 thoughts on “Generatia dependenta de gadget-uri”

  1. Chiar daca am vrea sa nu folosim net-ul, tv-ul, etc, pt. o o zi, gandeste-te ca o informatie banala (dar necesara) precum vremea nu prea am avea cum sa o aflam..
    (Doar un exemplu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.