Ghiveci cu orez

Ghiveciul de legume cu orez este o garnitura usor de preparat si sanatoasa. Cat de greu poate fi sa gatesti niste legume? Primavara toti avem nevoie de vitamine, toata iarna am consumat numai mancare conservata sau de sera. Ori primavara toti fugim de astenie, te da peste cap complet. Hai sa incepem.

Ingrediente:

– 1-2 cepe, in functie de cat de mult va place ceapa calita;

– 1-2 ardei grasi;

– 3-4 rosii;

– 1-2 morcovi;

– 1 cana orez cu bob mare;

– cateva linguri ulei de gatit;

– 1-2 catei de usturoi;

– condimente legume sau pui;

– 1 legatura de patrunjel;

– sare, piper, boia dulce.

Nici de data asta n-am putut sa ma abtin asa ca am modificat putin modul de preparare si ingredientele. Cantitatea de legume si orez o aproximeaza fiecare, poate unora nu le place morcovul asa ca pun mai putin si compenseaza cu rosiile sau ardeii grasi. La fel este cu ceapa, usturoiul sau patrunjelul. Am ales orez cu bob mare, orezul cand fierbe isi dubleaza sau tripleaza dimensiunea. Aveti grija cat orez folositi.

Prima data am oparit rosiile pentru decojire, intre timp am spalat bine orezul in cateva ape. Apoi l-am pus la fiert, toata mancarea am facut-o la foc cat mai mic pentru ca legumele sa-si pastreze savoarea si sa ramana intregi. Dupa ce orezul a fiert l-am dat de pe foc. Inainte sa-l ameste cu cu legumele am adaugat peste orez sare, piper, boia dulce si condimente de pui. Intre timp am pus la calit ceapa taiata marunt. Dupa ce a inceput sa se prajeasca am adaugat morcovul ras pe razatoare si jumatate de cana cu apa. In 20 de minute s-a fiert morcovul asa ca am adaugat ardeii grasi taiati cubulete. Dupa 5 minute am adaugat si rosiile. M-am pacalit cu rosiile astea. Stiam ca sunt de sera, dar au gust si miros de iarba. Ca sa dreg mancarea am pus peste legume suc de rosii, apoi un praf de sare pentru gust.

Dupa inca 5 minute de fiert am adaugat catelul de usturoi tocat marunt, mirosea divin. Dupa inca doua minute am amestecat orezul fiert cu legumele. Le-am lasat pe foc inca 4-5 minute si la sfarsit am adaugat patrunjelul tocat. Ca textura si gust seamana cu tocana de legume facuta acasa.

Pofta buna.

ghiveci-cu-orez-01 ghiveci-cu-orez-02 ghiveci-cu-orez-03 ghiveci-cu-orez-04 ghiveci-cu-orez-05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.