Google ascunde termenii cautarii

De curand am revenit in blogosfera constanteana, automat am fost curios ce termeni de cautare folosesc vizitatorii ca sa ajunga pe blog. In trecut am folosit aceste informatii pentru a corecta articole foarte cautate, dar care aveau continut incomplet sau depasit. Surpriza a venit de la Site Stats, un tool oferit de WordPress prin plugin-ul Jetpack. La termenii cautarii aparea un numar de persoane care au ajuns pe blog de pe Google, dar nu si cuvintele cheie.

Initial am crezut ca Google ma “penalizeaza” pentru ca nu folosesc Google Analytics asa ca am asteptat. In fond nu vroiam sa folosesc iar sistemul lor de contorizare, dar intr-un final am vrut sa ma asigur daca asta este cauza asa ca m-am inregistrat si am asteptat. Din pacate termenii de cautare tot nu erau afisati asa ca am cautat pe internet mai multe detalii. Pana la urma am gasit motivul: intimitatea vizitatorilor. Probabil au fost site-uri care au folosit intr-un mod negativ sau exagerat aceste informatii pe care Google le trimitea inainte.

Partea buna, intodeauna este si o parte buna, poti afla in continuare cuvintele cheie folosite de vizitatori prin Google Analytics.

5 thoughts on “Google ascunde termenii cautarii”

  1. “Partea buna, intodeauna este si o parte buna, poti afla in continuare cuvintele cheie folosite de vizitatori prin Google Analytics.”
    Unde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.