Gravatar pe WordPress fara plugin

Momentan lucrez la customizarea unui blog si m-am lovit de o problema: gravatar. Am incercat cu un plugin, dar avea ceva probleme si am renuntat la el. Pana la urma am hotarat sa modific scriptul de WordPress. Dupa cateva minute de cautari printre fisiere am creat o functie noua si am introdus o linie de script in template-ul comentariilor. Pentru a afisa avatarul de la contul facut pe gravatar.com nu trebuie sa fi mare expert in PHP, HTML sau CSS. Urmeaza pasii de mai jos, este foarte simplu.

In primul rand care este faza cu gravatar asta? Gravatar este o pagina web creata de aceasi corporatie / echipa care a creat si platforma de blogging WordPress. Gravatar se vrea a fi un avatar unic pe care il poti afisa sau folosi pe orice site. Asa ca iti faci un cont pe gravatar.com si avatarul tau setat acolo va fi afisat pe orice site are implementat un plugin pentru afisarea lui.

Prima modificare pe care trebuie sa o faci este in fisierul comment-template.php aflat in folderul /wp-includes/. La sfarsitul fisierului trebuie sa pui functia de mai jos.

function gravatar_author_email() 
{
	return apply_filters('author_email', get_comment_author_email());
}

Apoi in fisierul comments.php din folderul /wp-content/themes/NUMELE_TEMEI_BLOG-ULUI/ in loop-ul de afisare a comentariilor se introduce urmtoarea linie de cod.

<span style="float:right;position:relative;border:0px;width:40px"><img alt="Gravatar" src="http://www.gravatar.com/avatar.php?gravatar_id=<?php echo md5(gravatar_author_email()); ?>&default=CALE CATRE IMAGINE NOAVATAR&size=40" width="40" height="40" alt="Gravatar" title="Gravatar" /></span>

Acolo unde scrie CALE CATRE IMAGINE NOAVATAR se trece calea catre o poza pe care o gazduiti undeva cu o imagine care va fi afisata in cazul in care un comentator nu are cont pe gravatar.

5 thoughts on “Gravatar pe WordPress fara plugin”

  1. Se stie ca, in urma cu doua milenii, in China nu era pretuit doctorul care trata cel mai bine, ci cel ai carui pacienti nu se imbolnaveau. El era platit atata timp cat pacientii sai erau sanatosi si… fericiti (chiar daca erau mai saraci). Iar pentru a le asigura sanatatea, medicii apelau la regulile de aur ale naturii. Vrei sa fii un om sanatos? Vrei ca medicamentatia ta sa fie “sanatoasa”?
    Poate vei gasi raspunsul de mult asteptat.

  2. Am incercat sa ma ghidez dupa acest tutorial, dar nu functioneaza linkurile de mai sus, prezentate in articol. Se poate afce un update la link-uri ?

  3. nu stiu daca este complet functional.. ideea e ca am gasit o cale de rezolvare a problemei fara prea mare bataie de cap, este adevarat ca nu este la fel de customizabil ca plugin’ul dar face ceea ce e mai importat: afiseaza avatarele dupa adresa de email.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.