Hub de coworking (Constanta)

Conceptul de coworking hub se refera la un spatiu amenajat pentru lucru la calculator destinat liber profesionistilor. Cam asta este explicatia cea mai simpla pentru aceste locuri unde se strang de regula persoane care lucreaza de la distanta pentru diferite companii sau clienti din toata lumea. Majoritatea liber profesionistilor (freelanceri) nu pot lucra de acasa asa ca aleg sa lucreze alaturi de alte persoane intr-un loc frumos amenajat care seamana destul de mult cu un birou sau o cafenea.

De cativa ani de zile jonglez intre job-uri la patron si/sau freelance, am scris un articol despre acest subiect. Eh, asa am aflat de acest spatiu nou de coworking din orasul Constanta. Momentan se numeste Oxy House, dar am inteles ca isi va schimba numele in viitorul apropiat. De afara seamana izbitor de mult cu o cafenea, in fond este normal ca un hub sa fie dotat cu aparatura pentru bauturi calde (cafea, ceai) si frigider cu bauturi racoritoare. Cand intri ramai placut surprins de cum arata, cum a fost amenajat locul si cat de placut se poate lucra acolo.

Cateva detalii si dotari ale hub-ului:

– situat in Piata Ovidiu (str. Mircea Cel Batran, nr. 6)

– conexiune rapida la internet (WiFi)

– gazduieste evenimente si workshop-uri

– imprimanta si scaner

– televizor suspendat pentru prezentari

– expresor de cafea, frigider cu bauturi racoritoare

– accessul se face pe baza unui abonament lunar (incepand de la 50 Euro/luna)

In spatele acestui proiect este Andrei Hutanu, un antrepenor constantean care a inteles nevoia unui spatiu de coworking in orasul Constanta. In momentul de fata acest proiect este in stadiul de POC (proof of concept) iar peste cateva luni de zile, pe baza feedback-ului primit, va decide ce este de facut mai departe. Andrei m-a asigurat ca acest proiect este de durata. Este hotarat in ceea ce face, nu se da usor batut.

As merge sa lucrez in acest hub? Raspunsul este DA, doar ca in momentul de fata lucrurile sunt putin mai complicate din cauza unui proiect la care lucrez (se pune pret pe confidentialitate). Este cam riscant sa apar intr-o conferinta pe Skype dintr-un loc public vorbind in gura mare despre detalii si informatii sensibile. Dar voi recomanda acest hub tututor cunoscutilor care lucreaza de la distanta sau ca freelanceri din orasul Constanta.

hub-de-coworking-constanta-01 hub-de-coworking-constanta-02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.