Iar vorbim de criza economica

Stiu o groaza de oameni care sunt satui de criza asta economica, ma refer ca atunci cand aud de criza li se ridica parul pe mana pentru ca s-au saturat sa tot auda lume plangadu-se de asta. Criza in sus si in jos.

In Romania a inceput sa se simta efectele ei dar nu asa pronuntat ca in vest. Spre deosebire de tarile din vest, Romania inca se lafaie in bunataturi. Multi zic de noi ca suntem risipitori si snobi. Pai de ce suntem risipitori? pentru ca inca se simt sechelele post-comuniste cand multe alimente de baza cum este carnea erau la cartela (portie). Nu aveai voie sa ai decat o casa/un apartament, prin magazine nu gaseai atatea bunataturi ca acum, etc. Ne simtim bine si ne lafaim cat putem pentru ca ne-am nascut flamanzi si cu cureaua stransa la pantaloni. Multe firme au inchis obloanele pentru ca piata imobiliara este blocata, creditele se iau mai greu acum, exportul (desi era mic) a scazut drastic si alte efecte ale crizei economice.

Suntem inconstienti, dar vom supravietui.

3 thoughts on “Iar vorbim de criza economica”

  1. Omul trebuie sa faca diferenta dintre EMO de exemplu si Criza Economica. Caci de prima chestie te poti satura sa auzi, insa de a doua trebuie sa fii constient si trebuie sa fii serios, caci poate duce la situatii extrem de nefavorabile.

    Ai cam zis bine, romanul a fost tinut in frau la multe iar cand au fost liberi au luat mult de unde au putut si au transmis obiceiul si celor moderni care acum sunt numiti rasfatati. In cazul asta tot prima generatie e de vina ca nu s-a comportat cumpatat. Gloata de Romania, ce sa-i faci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.