Iarna in gradina botanica “Alexandru Borza”

Vremea a fost darnica cu noi la inceputul iernii, asa se face ca am avut zapada inca din primele zile ale lunii decembrie. Dupa prima ninsoare am vrut sa vizitez gradina botanica Alexandru Borza, despre aceasta gradina am mai scris aici. Ningea frumos, totul in jur era alb si nu batea vantul. Era o vreme perfecta pentru plimbare intr-un parc acoperit de zapada. Pe la ora 11 eram deja in gradina, am avut avantajul de a ne bucura primii de multe portiuni din gradina deoarece nu calcase nimeni pe acolo din cauza zapezii.

Dupa pranz au inceput angajatii sa curete potecile, dar noi deja explorasem etajul montan. Practic te simteai ca intr-o padure la munte, era zapada neatinsa peste tot, auzeai apa cum se strecoara printre pietre de rau, cateva pasari ciripind si niciun picior de om. In sere te simteai ca la ecuator, umezeala multa si caldura. Pe geam se vedea peisajul de iarna si brazii acoperiti de zapada.

A fost o experienta placuta.

iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-1 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-2 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-3 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-4 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-5 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-6 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-7 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-8 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.