Iarna in gradina botanica “Alexandru Borza”

Vremea a fost darnica cu noi la inceputul iernii, asa se face ca am avut zapada inca din primele zile ale lunii decembrie. Dupa prima ninsoare am vrut sa vizitez gradina botanica Alexandru Borza, despre aceasta gradina am mai scris aici. Ningea frumos, totul in jur era alb si nu batea vantul. Era o vreme perfecta pentru plimbare intr-un parc acoperit de zapada. Pe la ora 11 eram deja in gradina, am avut avantajul de a ne bucura primii de multe portiuni din gradina deoarece nu calcase nimeni pe acolo din cauza zapezii.

Dupa pranz au inceput angajatii sa curete potecile, dar noi deja explorasem etajul montan. Practic te simteai ca intr-o padure la munte, era zapada neatinsa peste tot, auzeai apa cum se strecoara printre pietre de rau, cateva pasari ciripind si niciun picior de om. In sere te simteai ca la ecuator, umezeala multa si caldura. Pe geam se vedea peisajul de iarna si brazii acoperiti de zapada.

A fost o experienta placuta.

iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-1 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-2 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-3 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-4 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-5 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-6 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-7 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-8 iarna-in-gradina-botanica-alexandru-borza-9

One thought on “Iarna in gradina botanica “Alexandru Borza””

  1. Foarte interesantă povestirea intitulată „Iarna în grădina Botanică Alexandru Borza”. Fotorafiile sunt minunate. Personal am fost de maii multe ori în această grădină botanică însă vara. Imaginile iarna sunt deosebite.
    Ideea da scrie numele blogului pe unele fotografii este foarte bună. Practic acum câțiva ani am găsit imagini cu Grădina japoneză din Grădina botanică din Cluj. Eu fac cu elevii o revistă și am încercat acum cu ajutorul imaginilor făcute de elevi să prezentăm această grădina japoneză. Stiam că am de pe blogul dvs. o fotografie cu un panou cu toate elementele grădinii japoneze. Astăzi am dat d această fotografie a dvs. și am căutat după indicatia blogului de pe foto să aflu și restul celor relatate. Nu le-am găsit dar am găsit aceste fotografii făcute iarna, care îm dezvăluie un aspect nou al Gradinii botanice din Cluj.
    Vă felicit pentru realizarea reportajului și fotografiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.