Imagini panoramice cu Photomerge (CS5)

Ieri am profitat de ziua libera si m-am plimbat prin oras sa fac poze. Cand am ajuns in parcul Tabacarie, era la asfintitul soarelui, lacul se vedea extraordinar de frumos. Mi-am zis ca este pacat sa ratez peisajul, aparatul il aveam in geanta. Dupa cateva poze si 3 click-uri in Adobe Photoshop CS5 mi-a iesit o imagine panoramica de toata frumusetea.

Inainte sa va apucati sa faceti poze pentru imagini panoramice este bine sa tineti cont de cateva reguli esentiale:

1. cand faceti poze la zona respectiva, sa tineti minte sa “suprapuneti” pozele suficient (40% din poza) altfel Photomerge va putea sa lipeasca pozele pentru o imagine panoramica;

2. folosit aceasi distanta focala pentru toate pozele;

3. folositi un trepied sau cautati linia orizontului sau orice va poate ghida sa pastrati nivelul pozelor. Din acelasi loc faceti toate pozele ce vor alcatui imaginea panoramica;

4. evitati folosirea blitz-ului alternat pe poze. Aparatul ar trebui setat pe modul M (manual) si pe durata fotografierii sa se pastreze setarile.

Dupa ce ati facut pozele intrati in Photoshop CS5 la Choose File -> Automate -> Photomerge. Aici puteti selecta daca incarcati pozele dintr-un folser sau selectati manual pozele, puteti selecta cum va fi alcatuita imaginea panoramica si dupa acea dati pe OK.

Destul de simplu.

One thought on “Imagini panoramice cu Photomerge (CS5)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.