Importanta feedback-ului in blogosfera

Dupa o perioada lunga de timp ne-am strans cativa bloggeri acum 3 zile la un pahar de vorba. Participantii au fost rugati sa faca public evenimentul pe blog-ul lor pentru promovare, poate si un banner pentru a atrage atentia altor bloggeri despre eveniment. Am incropit o lista, au fost destui doritori sa participe si treaba a mers bine. Lumea s-a simtit bine, s-au dezbatut fel si fel de subiecte fara vreun tipar anume sau o ordine prestabilita. Per total lumea a plecat razand sau macar zambind acasa.

Acum vin eu si va anunt ca s-au omis cateva detalii:

– din 18 bloggeri care si-au anuntat prezenta s-au prezentat doar 11, doi au anuntat pe ultima suta de metri ca nu pot ajunge si tot atunci au venit alti doi bloggeri; de restul nu se stie de ce n-au venit desi si-au anuntat intentia iar altii probabil nu le mai pasa de astfel de intalniri;

– din cei 18 bloggeri sunt doi care si-au desfintat blog-ul de luni bune, dar au vrut sa vina si ei;

– din cei 18 bloggeri inscrisi si 13 prezenti au scris despre eveniment (inainte si dupa) doar 3-4 dintre care doi au postat si banner-ul propus;

Au fost doi bloggeri (Cristi si Alex) care au insistat pe intarirea relatilor intre bloggerii constanteni, poate proiecte comune, schimb de link-uri si recomandari in post-uri plus alte cateva idei bune. Eu tind sa cred ca lumea este asa de comoda incat ii este lene sa scrie despre un eveniment la care se duce sau la care a participat si s-a simtit bine, le este lene in general sa scrie (unii scriu un post pe saptamana sau luna) sau nu prea le pasa de o comunitate a bloggerilor de la malul marii.

S-au lasat cateva pareri prin comentarii, dar le numar pe degetele de la o mana. Eu de exemplu nu stiu daca am procedat corect in tot ce am facut, daca as putea imbunatati ceva. Poate trebuie sa ma dau la o parte si nu-mi dau seama, poate altcineva are idei mai bune decat mine.

Acum sunt curios fiecare ce are de spus, nu vreau sa aud “ce stii tu” sau “ti se pare” sau “ce are si asta?”. Sunt curios de ce mai tineti un blog daca nu scrieti, daca nu va implicati? In felul asta stim si noi pe cine ne putem baza si cine este de umplutura.

Corect?

23 thoughts on “Importanta feedback-ului in blogosfera”

 1. Eu nici nu mi-am anuntat prezenta, dar nici nu am onorat intalnirea, din lipsa de bona pentru kid..Just in case..nu ca sunt neserioasa..:_)
  Next time..(daca va mai fi)

 2. mie imi pare rau ca nu am ajuns si nici nu aveam cum sa anunt ,eram de cateva zile in spital cu perfuzia pe vena etc etc asta nu mai este interesant acum ,am incercat sa las vb lui Cristi pe fb dar nu am avut semnal bun si m-am lasat pagubasa ,cred ca am reusit sa ii las doar o fraza ,nu stiu restul .sorry din nou stiu ca am promis dar asta a fost situatia ,nu vreau sa ma disculp ,asta e .Ma bucur ca v-ati distrat ,sper sa am si eu ocazia data viitoare.Va poopik

 3. Nu vad sensul in a “nationaliza” blogurile din Cta. Ideea e simpla: pornind de la premisa ca fiecare persoana are o minima tangenta cu blogurile atunci avem ceva in comun deci avem o intalnire amicala legata de acest subiect plus multe altele 🙂

 4. Prostii mai degrabă din categoria “pentru care mândra mi-ar tăia-o”. ’nuff said ’bout ze kinky stuff :))

 5. Îndrăznesc să afirm că nu. Mai degrabă, cum spunea cineva la anunţul legat de meet, au crescut, s-au apucat de altele. Trebuie să recunoaştem că la capitolul feminin Constanţa 2.0 stă rău-rău-rău de tot …

 6. @ ddumi: cred că prima problemă e constanţa organizării. Dacă s-ar ajunge la o constanţă de minimum minimorum 1/lună (deşi eu aş prefera şi merge pe 1/două săptămâni), cred că treburile s-ar mişca altfel.

  @ Joe: din ce văd, bloggeriţele au cam dispărut din peisaj, înainte erau mai multe (mentalitate de bărbat-porc, deh!):D

 7. 12 meet-uri, la care prima mea întrebare este: câte persoane au venit la toate şi şi-au păstrat consecvenţa? E o concluzie de tras şi din răspunsul la întrebarea asta.

 8. Eh, comunitatea se construieste in timp. Repet, 12 meet-uri. E un timp enorm. Pai anii mei de scris pe blog sunt degeaba? Cat timp sa mai treaca?

 9. Joe, Joe! Comunitatea mai serioasă se construieşte în timp. În timp şi efort. Câţi sunt dispuşi să îl facă, dezinteresat, nu ştiu. Dar sper să se găsească pentru că merită efortul.

  Că tot e vorba de meet-uri, nu poţi crea (deh!) ceva serios pe baza unui meet organizat o dată la o lună; sau două luni. trebuie regularitate, în primul rând. Şi nu, nu cred că “noii” veniţi (myself included)sunt scutiţi.

 10. Pai cei noi sunt scutiti sa zicem de la ce spunem noi, dar cei vechi nu prea au scuza. In principiu, cum ziceam si la mine pe blog, nu prea avem “profesionisti” in domeniu, asa ca pana la urma, n-am de cine sa ma iau caci blogging-ul e foarte permisiv, asa ii este caracterul. Imi pare rau doar ca nu avem o comunitate mai serioasa.

 11. @ Joe: Nu crezi că am putea lua în calcul şi faptul că, aşa cum am spus unde-am scris, pentru unii a fost primul meet? Şi, cel puţin pentru mine (şi cred că şi pentru ceilalţi pentru care a fost primul), a fost un meet de introducere şi cunosştere a celoralţim, dincolo de cuvintele înşirate pe blog.

 12. Ce proprietate principala are un blog meet? Aaa…nu stiu. Blogul? Radem, glumim dar hai sa si dezbatem chestii referitoare la blog si blog meet-uri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.