In cautarea fericirii

In prezent fericirea poate fi definita ca fiind “o stare materiala buna sau foarte buna”, “pozitie buna in societate” si/sau “succes in amor”. Putini sunt cei care stiu ca fericirea nu este obligatorie, oamenii nu au fost dintodeauna asa disperati dupa fericire. Este normal sa tanjim toti dupa fericire, mai ales cand mass media ne prezinta persoane foarte fericite zambitoare, pline de bani, alaturi de iubirea vietii si cu o cariera de invidiat. Dar oare fericirea se rezuma numai la bani, pozitie sociala si iubire? oare acesi oameni sunt impacati cu sine? au constiinta incarcata? oare dorm bine noaptea? Se stie ca ORICE pe lumea asta are un pret pe care TOTI il platim mai devreme sau mai tarziu. Care este pretul fericirii lor? lipsa intimitatii? nopti nedormite? sanatate subreda? depresii? probleme zilnice?

Termenul de fericire este tot mai des inteles si interpretat gresit. Atata timp cat esti impacat cu tine, cu viata ta si stii sa te bucuri de tot ce ti se ofera poti radia fericire. Am o vorba care suna cam asa: “oamenii sunt o sursa epuizabila de fericire si de multe ori daunatoare”. Nu zic sa te plafonezi dar nu visa la cai verzi si printese cu voal alb. Viata are urcusuri si coborasuri, toate se intampla cu un scop, ai sa afli mai tarziu asta.

4 thoughts on “In cautarea fericirii”

  1. as putea yo sati zic cateva cunostinte care au fericirea de genul ““o stare materiala buna sau foarte buna”, “pozitie buna in societate” si/sau “succes in amor”. si nau nici sanatate subreda nici nopti nedormite , sau daca au sunt din cauza cluburilor :), si pot sa zic ca aia sunt mult mult mai fericiti decat aia saraci impacati cu ei bla bla cu fericirea lor interioara , concluzia in caz ca nu stiati lume buna BANII chiar aduc fericirea!! , atata timp cat sunt castigati cinstit sau in limite legale rezonabile si cheltuiti cu cap 😉

  2. Da, probabil ca asta este definitia fericirii pentru cei care nu au o stare materiala buna, dar oare cand reusesc sa ajunga la starea asta de “fericire” sunt cu adevarat fericiti?
    Fiecare om ar putea da propria lui definitie a fericirii in functie de nevoile lui personale sau de starea de spirit.
    Uneori e bine sa si visezi cai verzi si alte traznei…important e sa stii cand sa revii cu picioarele pe pamant.

  3. De fapt, omul a fost din totdeauna lacom dupa fericire. Din cele mai vechi timpuri faceau totul ca sa impresioneze, inclusiv femeile, cu machiajele lor toxice de exemplu. Puteau sa moara tinere, dar macar impresionau. Cam mereu a fost asa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.