In vizita pe la urgente

Intors acasa de la munca i-am gasit pe ai mei pansand degetul mare de la piciorul lui tata. Accident de munca, in timp ce taia ceva fier cu un flex. Taietura sanatoasa de vreo 6-7 cm, prin rana se vedeau ligamente si vene. L-am urcat in masina si am fugit la urgente, nu imi era dor deloc de locul ala, dar nevoia te impinge sa faci si lucruri care nu-ti plac.

Nu stiam ca au renovat la urgente, ba chiar au modernizat sectia. De cum intri pe un gang, intre cladirile spitalului, in stanga este o curte interioara si in dreapta sectia de urgente. Tipic romanesc: noul imbinat cu vechiul. In curtea asta interioara erau mai multe intrari in 2 cladiri. La una dintre intrari se vedeau de afara ceva vestiare si vopsit pe usa la intrare “Inchideti usa”. Tencuiala cazuta de pe pereti, bucati rupte din perete, geamuri sparte si acoperite cu placaj.. horror. Cam asa arata locul unde se schimba asistentele cred, am vazut doua care ieseau cu sacosa in mana si erau schimbate in civil.

Sectia de urgente arata total diferit, ai zice ca esti intr-o clinica privata unde totul este nou, alb si dotat cu aparatura, birou de receptie/primire pacienti, impanzit de securitate, televizoare pe pereti, automate de cafea, scaune grupate, grupuri sanitare curate. Eh, hai sa nu exagerez. Langa grupurile sanitare cazusera cateva bucati din tavanul fals. Putina mizerie nu strica. La intrare era ditamai biroul de receptie, puteau sa stea lejer vreo 5 persoane care sa primeasca ranitii, sa le faca fisa. Din pacate era doar o domnisoara care incerca sa impace coada de raniti care se formase.

Dupa 15 min de asteptat pe scaun vine o asistenta cu fisa in mana si il striga pe tata, eu am ramas in sala de asteptare si ai meu s-au dus cu asistenta. Dupa 10 minute am fost poftiti sa iesim afara deoarece se spala pe jos, doar ranitii puteau ramane pe scaune. Afara era frig, curent si intuneric. Dupa cateva minute au inceput cateva babe femei in varsta sa faca circ la usa deoarece vroiau sa intre si nu le dadea voie paza. Am stat vreo jumatate de ora afara in frig pana s-au intors ai mei. Dupa o radiografie si cateva copci i-a dat drumu lu’ tata.

Se pare ca nu este nimic grav, osul nu este sectionat/afectat. I-au dat ceva pastile si maine seara mergem sa-i schimbe pansamentul. Sper ca si-a invatat lectia si poate data viitoare o sa tina cont de regulile protectiei muncii.

One thought on “In vizita pe la urgente”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.