Inceputurile de drum sunt intodeauna dificile

Am fost intrebat de multe ori cum ma simt, ce mai fac, daca m-am adaptat schimbarilor, etc. Inca sunt lucruri pe care le descopar la mine, ma lovesc de situatii noi si ma adaptez din mers. Daca cineva ti-a zis ca este usor sa te muti din orasul natal inseamna ca te-a vazut naiv. Orice schimbare cere timp pentru adaptare, unii se acomodeaza mai repede, usor, iar altii mai greu. Adu-ti aminte cand ai schimbat ultima data locul de munca. Stiu ca nu a fost usor, dar macar erai alaturi de apropiatii tai. Imagineaza-ti sa nu-i mai ai aproape, imagineaza-ti cum ar fi fara obiceiurile placute sau necesare alaturi de ei.

Schimbarea a venit intr-un moment prielnic si era necesara. Daca ar fi sa o iau de la capat nu as da inapoi. Uneori doar o zdruncinatura puternica te face sa vezi si sa realizezi mai bine anumite lucruri sau obiceiuri. De schimbari toti avem parte, chiar si cand nu ni le dorim. Important este cum te adaptezi noilor situatii ce se invesc. Au fost zile cand simteam ca eram la limita puterilor, epuizat psihic din cauza volumului de informatii ce trebuia asimilat sau din cauza eforturilor depuse pentru a ma adapta noului stil de munca, viata. Au fost zile in care ma simteam invizibil.. singur. O conversatie la telefon de multe ori este egala cu zero, prezenta umana este nepretuita. Intodeauna am cautat surse care sa-mi incarce bateriile, sa imi tina moralul ridicat si sa nu uit cum este sa zambesti.

Si tu faci bani, dar cat din aceasta suma ii investesti in tine? Prea putin, sunt dispus sa bag mana in foc pentru asta. Apoi te vezi nevoit sa apelezi la un psihilog pentru ca “painea nu se mai prajeste cum o facea inainte”. In cel mai rau caz ajungi la un psihiatru care prescrie medicamente pentru a-ti pastra “imaginea umana” si pentru a putea fi acceptat de societate.

Am fost intrebat de multe ori daca m-am schimbat, normal. De fiecare data cand ma intorc acasa imi doresc si sper sa-i vad pe cunoscutii mei ca au schimbat ceva. Acum stiu cum este sa fi in postura celui plecat printre straini, care se intoarce schimbat si se mira cand ii gaseste pe apropiati asa cum i-a lasat. Fiecare este liber sa decida cand face o schimbare, cand profita de vantul prielnic in pupa si schimba cursul.

Intre timp imi fac incalzirea de primavara. Ziua incepe sa se lungeasca, natura isi revine la viata si aparatul foto asteapta sa-l duc la plimbare iar.

4 thoughts on “Inceputurile de drum sunt intodeauna dificile”

  1. Placerea de a descoperi nu compenseaza confortul lucrurilor stiute?
    Daca esti singur intra intr-un bar si da de baut la toata lumnea, sa vezi atunci ce card de prieteni iti faci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.