Inmatriculare auto cu peripetii

Luna trecuta mi-am indeplinit inca un vis, acela de a avea o masina. Este un pas pe care trebuia sa-l fac cu mult timp in urma, dar asta nu mai conteaza. Important este ca s-a intamplat acum.

De-a lungul timpului am avut de-a face cu birocratia “imobiliara” si cea a “afacerilor”, intr-o oarecare masura. As zice ca suficient incat sa-mi pot forma o parere despre cum merg lucrurile. Eh, acum a venit timpul sa ma lovesc de birocratia “auto”, daca pot spune asa. Si credeti-ma ca nu a fost frumos, poate am avut eu putin ghinion sau asa a fost sa fie.

Dupa incheierea contractului de vanzare / cumparare, radierea de pe numele vechiului propietar si inregistrarea pe numele meu, a trebuit sa inmatriculez masina. Sediul serviciului de inmatriculari auto din Constanta este pe B-ul. Mamaia, nr. 86, bloc BI2, corp D. Are rost sa va povestesc ce cozi se formeaza acolo? Dupa ce am stat vreo 2 ore la coada, tipul de la ghiseu a observat ca este o diferenta intre data expirarii ITP-ului de pe talon si informatiile din baza de date RAR. Adica am stat la coada degeaba, trebuia sa rezolv problema la service-ul unde s-a facut ultima data verificarea periodica a masinii. Dar asta este alt subiect, pana la urma am rezolvat asa ca am revenit la ghiseu unde am depus actele. Pentru ca am vrut numar preferential de inmatriculare, nu am putut conduce masina cateva zile deoarece am lasat vechile numele de inmatriculare si talonul la ghiseu. Grozav.

In fine, a trecut si asta. Am luat noile numere de inmatriculare si o dovada (valabila 2 saptamani) inlocuitoare a talonului. Mi s-a spus ca pana expira aceasta adovada o sa primesc in cutia postala noul talon. Desigur, au trecut doua saptamani si talonul nu mai ajungea. Daca dovada inlocuitoare expira nu pot conduce masina pana primesc noul talon sau alta dovada inlocuitoare.

Inarmat cu rabdare m-am dus iar la sediul de pe b-ul. Mamaia, la ghiseu aveau teancuri cu taloane noi noute. L-a cautat pe al meu, nu era acolo. In schimb doamna de la ghiseu mi-a recomandat sa merg la sediul Prioripost de langa gara CFR. Intelegeti? Talonul meu era de o saptamana la Posta Romana, dar cumva ei nu au reusit sa mi-l puna in cutia postala sau macar sa ma contacteze telefonic.

Afara era foarte cald, trafic haotic prin oras, dar pana la urma am ajuns la oficiul Prioripost de langa gara CFR. De fapt este intre gara si autogara, undeva intre doua magazine. Un sediu mic cu doua ghisee dintre care doar unul deschis. Ti se rupe sufletul cand vezi in ce conditii se lucreaza acolo. Pana la urma am aflat ce se intampla cu permisele de conducere si taloanele auto care sunt trimise prin serviciul postal. De exemplu pentru orasul Constanta sunt doi angajati responsabili cu livrarea acestor plicuri. Si sunt foarte multe, adica au de facut si avize. Pentru ca nu fac fata numarului de livrari, plicurile cu permise si/sau taloane auto stau la sediul Prioripost sau sunt trimise la sediul serviciului de inmatriculari. Daca stiam acest mic detaliu nu ma mai plimbam degeaba prin oras, nu mai asteptam degeaba doua saptamani. Ma duceam direct la sediul Prioripost si imi luam plicul singur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.