Lansare ghid turistic local “Merg la mare”

Dupa multe ore petrecute in fata calculatorului sau pe teren pentru a obtine informatiile necesare, ieri s-a lansat un nou ghid turistic local (varianta online) la City HUB Constanta (Tomis Mall, ultimul etaj), ora 16:00. Primul articol despre acest ghid il gasiti aici, al doilea il puteti citi aici.

De unde sa incep? Orasul nostru are destule lipsuri, iar unul dintre aceastea incepe sa fie acoperit. In speech-ul de ieri, am facut parte dintre cei cativa care au luat microfonul spundandu-si parerea in fata invitatiilor, dadeam un exemplu. Daca maine vine un prieten strain este dificil sa ii faci o lista cu baruri, muzee, cluburi, parcuri si alte locuri de interes pentru cineva care nu locuieste in Constanta. Eh, problema asta a fost rezolvata partial cu ajutorul acestui ghid turistic online. Acest website bilingv (romana si engleza) este bine structurat, informatiile se gasesc la 2-3 click-uri distanta, informatia este in format text sau audio, are varianta pentru mobil si multe altele. Asa cum spuneam si ieri la lansare, daca maine imi vin ceva prieteni straini le pot da link-ul catre acest website si mai departe se descurca singuri in caz ca nu am destul timp sa ii duc peste tot. Desigur, proiectul este la inceput si mai este mult de munca, mai sunt multe informatii de adunat si actualizat periodic, dar fundatia este gata iar acest lucru conteaza enorm.

Din poze se observa numarul redus de invitati la acest eveniment, au fost invitati incluv autoritati locale, dar nu s-au prezentat. Din presa au fost prezenti postul local de televiziune TV Neptun si Radio Vacanta. Discutiile s-au aprins, in sensul pozitiv, la un moment dat cand supararea si frustrarea anumitor lipsuri din Constanta i-a impins pe cativa invitati sa-si spuna oful si sa-si dea cu parerea legat de ce putem schimba in orasul asta. Au fost si cativa bloggeri prezenti, unul dintre partenerii acestui ghid turistic online este Adi, au venit si Alex, Ionut, Zetu Harry, Diana. In timpul speech-ului am incercat sa le explic invitatiilor despre comunitatea blogger-ilor din Constanta si cum putem ajuta la promovarea proiectelor locale, pe langa promovare putem ajuta cu idei si sfaturi. Acest ghid turistic online este un exemplu ca suntem dispusi sa ajutam, in fond este vorba despre orasul in care traim si vrem sa fie un loc mai bun.

Ieri am uitat sa mentionez pozele de pe acest ghid turistic online, sunt superbe si initial proiectul se vroia conturat in jurul fotografiilor. Merita sa aruncati o privire. A fost prezenta si o doamna, i-am uitat numele, de la Muzeul de Istorie din Piata Ovidiu. Cu aceasta ocazie am aflat ca dansa se ocupa personal cu amenajarea unei camere in muzeu cu exponate din perioada comunista. Chiar avem nevoie de asa ceva, sunt multi straini curiosi de viata pe care o duceam noi romanii pana acum 25 de ani. Inca un detaliu, incepand cu ora 18:00 (daca imi aduc aminte bine) diseara Muzeul de Istorie din Piata Ovidiu a pregatit un program special cu ocazia evenimentului anual cand majoritatea muzeelor sunt deschise pe timpul unei nopti si intrarea este gratuita. Cand zic program special ma refer la muzica, parada si altele pe care le veti vedea singuri daca mergeti dupa ora 18:00 in Piata Ovidiu.

Dupa atata vorbarie ni s-a facut sete asa ca am fost invitati sa degustam un vin din regiune de care nu stiam, este vorba de brand-ul Alira, un vin produs la Rasova, Constanta. Am incercat un sortiment rosu si mi-a placut, data viitoare cand voi cumpara vin o sa caut special acest brand, in fond este bine sa promovam produsele locale, un obicei bun capatat din perioada in care am locuit in Cluj-Napoca 🙂

Per total a fost un eveniment interesant si placut, salut din nou initiativa acestui proiect.

DSC_0061 DSC_0063 DSC_0064 DSC_0065 DSC_0067 DSC_0066 DSC_0071 DSC_0074 DSC_0075 DSC_0076

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.