Like-uri false la pagini pe Facebook

Daca ati vizitat o pagina sau aplicatie pe facebook si avea mii de like-uri, desi pare banala, este posibil ca acele like-uri sa fie cumparate. De vreo doi ani exista o practica prin care utilizatori ai site-ului de socializare dau like la pagini fara voia lor. Sigur ati patit sa dati click pe o informatie publicata de un prieten pe wall si sunteti directionati catre o pagina cu un video inexistent sau lipsa informatilor pentru care ati dat click. Tot timpul m-am ferit sa devin o victima a acestei practici, dar uneori si eu gresesc.

Am in lista de prieteni un actor constantean. Om serios, face poze in timpul liber si da like doar la informatii interesante si utile. In seara asta s-a pacalit, iau eu l-am urmat fara sa-mi dau seama. Am vazut un video la care a dat like si de curiozitate am vrut sa vad despre ce este vorba, parea un filmulet amuzant sau socant. Am ajuns pe o pagina plina de reclame si in partea de jos “video-ul”. Am dat vreo doua click-uri pe el ca sa porneasca, dar degeaba. Brusc am fost directionat catre o aplicatie pe facebook plina de reclame si fara continut. Primul gand care mi-a trecut prin cap a fost sa verific daca cumva am dat like fara sa vreau la o pagina. Am intrat pe profilul meu, apoi la istoric activitate. In secunda urmatoare am dat unlike la pagina respectiva si am anuntat victima sa sterga acea informatie ca sa nu cada si altii in capcana.

De ce like-uri? Pentru ca unii le considera ca fiind foarte importante pentru pagina pe care o detine. Cu cat este numarul de like-uri mai mare lumea va crede ca este o pagina serioasa, cu notorietate.

Aveti grija pe ce dati click.

like-uri-false-la-pagini-pe-facebook-hijack-01 like-uri-false-la-pagini-pe-facebook-hijack-02 like-uri-false-la-pagini-pe-facebook-hijack-03 like-uri-false-la-pagini-pe-facebook-hijack-04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.