Locuinte ieftine pentru tineri (concluzii)

In urma invitatiei primite prin posta de la primarie m-am prezentat ieri la biroul firmei constructoare, respectiv S.C. ABC VAL S.R.L, pentru mai multe informatii. Intr-o sala cu o masa lunga am intrat la gramada cu alte 2 persoane care venisera sa anunte ca refuza apartamentul pe motiv ca este prea scump. Firma constructoare nu are macar o intelegere cu vreo banca asa ca esti nevoit sa te descurci singur cu banii pentru garsoniera/apartament.

Detalii (apartament cu 2 camere, un model):

– pretul de vanzare este de 519 euro/mp fara TVA;

– suprafata utila fara pereti si terasa 49.9 mp;

– suprafata locuinta 67.75 mp;

– suprafata spatii comune 6.7 mp;

– suprafata totala 74.45 mp;

– dormitorul are 19.95 mp suprafata;

– terasa are 5.1 mp suprafata;

– camera de zi are 17.6 mp;

– bucataria 7.65 mp;

– baia 4.7 mp;

– gradul de finisaje interioare si exterioare le vedeti in documentul scanat.

Acum sa vorbim de bani. Cu tot cu TVA ajunge undeva la ~ 41.000 37.000 de euro apartamentul si in primele 5 zile de la semnarea procesului verbal trebuie sa achit minim 20%. Daca achit toata suma in aste 5 zile imi pun parchet si faianta/gresie moca. Restul de 80% ii achit pana la vara (iunie) cand termina si semnez contractul. Astia isi bat joc de mine? In 4 zile lucratoare sa fac rost de ~8.000 7000 de euro, daca nu platesc avansul pierd randul acum, dar raman in program si daca se vor mai face (desigur ca nu) si alte locuinte poate o sa mai prind. Astia nu stiu ca pentru un imprumut, chiar si de 2500 RON, toate formalitatile si verificarile dureaza vreo saptamana? O duduie de acolo mi-a zis foarte senina ca cine a stiut ca a depus dosar avea banii pregatiti. Zau?!

Singura sansa pe care o am acum este sa faca tata o refinantare la creditul lui de la Tiriac care este pe terminate, astfel formalitatile si verificarile ar dura mai putin. Chiar si angajatul de la Tiriac ne-a spus ca este timpul prea scurt (4 zile) ca sa faci rost de la o banca de banii astia, si atunci ce sa fac? Ma duc la “camatarii cu acte”? Ne-a facut tipul de la Tiriac un calcul si pentru avansul de 30.000 RON + acoperirea creditului existent (~3.000 RON) ar plati tata timp de 10 ani cate ~700 RON/luna. Oare restul de bani pentru achitarea apartamentului cat o sa ma coste pe mine cand imi vine randul la imprumut? :))

In imaginile de mai jos sunt:

Plan apartament

Grad de finisare

Vedere in dormitor, usa/geam spre terasa si usa spre camera de zi

Vedere din dormitor, in dreapta e geamul si usa spre terasa si in fata usa spre camera de zi

Din camera de zi, in fata e bucataria si in stanga este usa de la intrare

Din camera de zi, in fata usa de la intrare si in stanga baia

Din camera de zi, in fata usa spre dormitor si in dreapta baia

Bucataria

locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-01 locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-02 locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-03 locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-04 locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-05 locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-06 locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-07 locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-08 locuinte-ieftine-pentru-tineri-concluzii-09

13 thoughts on “Locuinte ieftine pentru tineri (concluzii)”

  1. OMG in ce hal arata:| As in… tu dai 40000 de euro pe … depozit?:)))) Si eu credeam ca apartamentul nostru era naspa cand l-am cumparat :)))) Lasa, Marius, daca te hotarasti, totusi, sa-l cumperi… dai anunt pe blog si venim noi si varuim/punem tapet and co =)))) that would be fun ๐Ÿ˜€ pupu

  2. ~40000 Euro pentru apartament cu 2 camera la rosu mi se pare mult in conditii de criza. Sa nu mai vorbim de inca 10 000 – 20 000 pentru finisaje + mobila + electrocasnice (poate) de dupa. In principiu ajungi la 60 000 Euro cu care poti lua Apartament de 3 camere (nu-i nou) dar pana mea. ๐Ÿ˜ Ma rog din planuri arata fain.

  3. Instalatia sanitara si tevile de apa par bine trase dar la electrica nu prea vad multe. Sa fi atent la detalii ca dupaia injuri cand ti se sparge o teava si scoti tot parchetul.

  4. Nop…in conditiile actuale nu mai merita. Pretul de 519 euro era relativ ok in conditiile in care nu era criza…dar asa este destul de umflat..plus ca eu stiam ca finisajele sunt facute( nu exista conditia sa platesti in 4 zile…asta cred ca este vrajeala ABC VAL ca sa obtina banii repede. Eu am semnat precontractul pe care l-ai scanat tu anul trecut (am fost extras in primii 1000) si acolo nu era specificat ca apartamentul se da “la rosu” ci finisat deja (e drept…fara parchet…daca nu ma insel…dar nu este o avere sa iti pui parchet laminat ๐Ÿ˜‰ ) Cred ca la acelasi pret in curand poti gasi un apartament cu o suprafata mai mare si mai bine compartimentat ๐Ÿ˜‰

  5. Gratz man….si eu astept invitatia dar la fel cred ca ii voi refuza ๐Ÿ˜‰ Damn…eram in continuare vecini ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.