Motive ca sa te lasi de fumat

Am mai scris despre fumat, ce patesti ca fumator si iti recomand sa lasi tigarile daca ti la viata ta. Zilele trecute am stat si m-am gandit mai bine de ce fumez, ce placere imi ofera tigarile, daca este un viciu sau o prosteala, daca sanatatea mea merita uzata pentru atata lucru si alte chestii. Le-am pus pe toate cap la cap si am constatat ca e cazul sa ma las de fumat. Dupa doar cateva zile fara tigari se simt diferentele: am mai multi bani in buzunar acum (lunar cheltuiam 200 RON pe tigari), dimineata cand ma trezesc nu mai am gustul ala de rahat in gura, degetele nu mai sunt ingalbenite, nu ma mai dezhidratez asa repede, nu trebuie sa imi mai fac atatea griji ca gura imi miroase urat si sa fiu nevoit sa ma indop cu guma de mestecat sau bomboane mentolate, camera mea nu mai miroase a taverna, gatul nu ma mai ustura, etc.

Nicotina din tigari nu produce dependenta fizica ca drogurile de exemplu, totul este pe plan psihic.. daca vrei sau nu si ai o motivatie buna. Fumatul in adolescenta era ceva cool ce te ridica in ochii gastii. Acum e ceva normal (la varsta mea) si sunt putini oameni care nu mai fumeaza sau nu au pus in viata lor tigara in gura si pentru asta au parte de stima mea.

8 thoughts on “Motive ca sa te lasi de fumat”

  1. Eu sunt nefumatoare de o luna si va pot spune ca ma simnt minunat. Nu am crezut niciodata ca voi reusi nici nu stiu daca am vrut sa renunt vreodata cu adevarat, mentionez ca am fumat timp de 21 de ani cate trei pachete pe zi in fiecare zi. Cred ca totul depinde de cat de motivat esti, eu sunt.Vreau sa fiu alaturi de copilul meu cat mai mult timp posibil,vreau sa o vad crescand, sa-o sprijin si-i fiu alaturi oridecateori va fi nevoie.

  2. Nu ai vazut faza cu Mihalea Radulescu? :O Mai cauta…

    Deci am 15 ani si nu am fumat (nici macar nu am incercat, ca unii, sa vad cum e), nu fumez si nu cred ca voi fuma vreodata. Pur si simplu nu ma atrage deloc ideea de a fuma. Multi colegi fumeaza pe unde apuca pe la scoala si li se pare ceva cool, dar nu inteleg deloc ce e asa cool la a te otravi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.