Muzica la volum ridicat in baruri

Intr-o zi normala cand se apropie seara, prin baruri se intampla doua lucuri: intensitatea luminii scade si volumul muzicii creste. Dupa o zi obositoare de munca, berea la o lumina slaba intra numai bine. Totusi este iritant cand muzica este data tare si esti nevoit sa tipi la amicii cu care ai iesit la bere ca sa te faci inteles. Si pe langa muzica data tare se adauga si tipetele celorlalti din bar care incearca sa se faca intelesi. Intr-o incapere asa zgomotoasa multi renunta sau incearca pe cat posibil sa nu vorbeasca ci sa se concentreze la invartirea paiului in paharul cu suc sau terminarea sticlei de bere. Sunt sigur ca asta si urmaresc patronii barurilor, sa fie cat mai multi consumatori fideli si tacuti.

Cativa cercetatori au facut un experiment pentru a afla exact daca muzica data tare in baruri influenteaza direct consumatorii. S-au luat cateva baruri la nimereala, muzica a fost setata la volume diferite pentru fiecare bar si dupa o seara de luat notite una dintre concluziile luate suna cam asa: “intr-o ambianta normala un om bea o bere de 500ml in 15-20 min pe cand intr-o ambianta mai zgomontoasa termina berea in 10 min”.

Deci muzica data tare in baruri influenteaza direct volumul de bauturi consumat.

6 thoughts on “Muzica la volum ridicat in baruri”

  1. Dar poate ca cercetatorii au prins oameni mai betivi intr-un bar si mai cuminti in altul… Si dupa ce termina berea aia in 10 minute ce fac? Mai cer una sau pleaca? Daca pleaca unde e profitul? :))

    Interesant totusi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.