Noaptea muzeelor (2013)

Acest eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta a ajuns la a noua editie, eu vreau sa o bifez pe a treia. Am mai scris despre acest eveniment in 2011 si 2012. Anul trecut am vizitat si muzeul de marina de pe strada Traian, am ramas placut surprins cat de incarcat cu obiecte si machete este. Foarte frumos.

Cineva ma intreba zilele trecute ce vad la un muzeu, de ce sunt asa fascinat de istorie si obiecte vechi. Am ramas surprins, mi s-a parut o intrebare ignoranta, dar i-am raspuns sincer. Imi place istoria, sunt lectii de invatat, sunt intamplari care s-au petrecut si inca exista obiecte atat de vechi si rare, unice. Fiecare perioada din trecutul omenirii a avut sclipirile lui si sunt fascinat de cum au evoluat toate. Ideile oamenilor despre viata, despre credinta, despre fizica si alte cunostinte. Apoi descoperirile ce au urmat si oameni i simpli au devenit eroi. Si-au castigat nemurirea, dar sa nu uitam ca istoria de multe ori a fost manipulata.

Anul asta vreau sa vizitez macar 2 muzee, diferenta o face orasul in care locuiesc acum. Pentru lista muzeelor cu usile deschise diseara vizitati site-ul oficial.

2 thoughts on “Noaptea muzeelor (2013)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.