Noaptea muzeelor in Constanta (2015)

Sambata seara doua muzee din Constanta au anuntat ca isi deschid portile pentru vizitatori, intrarea este libera cu ocazia acestui eveniment devenit cunoscut deja de toata lumea. Pana acum am fost de trei ori la acest eveniment in Constanta si Cluj-Napoca. Prima data in 2011, apoi in 2012 si acum doi ani de zile in Cluj-Napoca.

De fiecare data am ramas placut surprins de obiectele vechi pe care le-am vazut expuse, dar in acelasi timp a trebuit sa ma strecor prin puhoiul de lume dornica sa mearga la muzeu noaptea. Conform informatiilor de pe site-ul oficial Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta si Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta – sectia Acvariu sunt deschise pentru public sambata seara. Pacat ca sunt doar doua, eu de exemplu as fi mers iar la Muzeul de Marina de pe strada Traian. Sunt curios daca se va schimba ceva sau trebuie sa ma conformez si sa vad doar Muzeul de Istorie din Piata Ovidiu. La sfarsitul lunii martie a acestui an am scris o recenzie despre Muzeul de Istorie in caz ca vreti sa va faceti o idee despre ce urmeaza sa vedeti expus publicului.

Mi se pare putin ciudat si dezamagitor in acelasi timp ca orasul Constanta care este al 3-lea ca marime din Romania are doar doua muzee deschise, de fapt un muzeu si un acvariu. M-am uitat de curiozitate pe site-ul oficial al evenimentului din Romania si celelalte orase mari au un numar ridicat de muzee deschise. Sunt curios ce s-a intamplat anul asta de am ramas asa codasi 🙁

Inca ceva, editia evenimentului din acest an vine cu un protest national. Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania le-a propus tuturor muzeelor sa protesteze subtil pe fondul retrocedarilor unor artefacte (zeci de mii) de valoare.

Ps. Emilian m-a anuntat pe Facebook despre inca un muzeu care isi deschide portile sambata seara, este vorba de Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” – Filiala Constanta.

Bun, ne vedem sambata seara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.