Noi si ei, diferente

Lista diferentelor dintre noi si ei este foarte evidenta. Pe langa culoarea pielii, religie, conceptii despre viata, educatie, comportament, dimensiuni si altele; chinezii se dezvolta altfel decat noi. A stii sa scrii si sa citesti se rezuma la invatarea unui alfabet de vreo 26 de caractere grupate in cuvinte si propozitii.. asa per general. Asta nu se aplica si la ei, un chinez poate spune ca stie sa scrie si sa citeasca dupa ce invata cateva mii de desene si sunt multi care invata toata viata cum sa scrie si sa citeasca. Deoarece invata de mici atatea desene si cum sa “deseneze” caracterele alea ciudate, li se dezvolta mai mult emisfera (partea) dreapta a creierului. Emisfera responsabila cu creativitate, spiritualitate, emotii, etc. Deaia de multe ori la ei scrisul este o arta exact ca pe vremea cronicarilor cand se scria o carte intr-un an de zile sau mai mult. la noi se dezvolta emisfera stanga responsabila cu tot ce tine de rational si logica.

Acum intelegeti de ce pun atata pret pe mandrie, orgoliu si rusine?.. si multe alte chestii ce ii fac sa para asa ciudati.

Sunt sigur ca ati mai vazut poza de mai jos si erati intrebati in ce directie se misca personajul. Daca se misca in sensul acelor de ceasornic inseamna ca folositi des emisfera dreapta a creierului si daca se invarte invers acelor de ceasornic va folositi des emisfera stanga. Asta conform unui studiu efectuat pe durata de 5 ani de catre niste cercetatori strainezi. Ei bine eu o vad rotindu-se in ambele sensuri, adica o pot face in mintea mea sa se miste in ce directie vreau.. cica am IQ-ul peste 160 ceea ce ma face un mic geniu.

Tare, asa-i? :))

11 thoughts on “Noi si ei, diferente”

  1. :))… ddumi are dreptate. Se poate face din brain controlul miscarilor, sau din ochii pentru aia mai neantrenatii 😀
    Nu va spun cum ;))

  2. trebuie sa fie o smecherie pe undeva la mijloc…
    si nu o poti face sa-si schimbe pozitia decat daca te concentrezi asupra picioarelor..

  3. pai in puii mei..la inceput aveam impresia ca se misca in sensul invers acelor de ceasornic..mai stau un pik se misca in partea cealalta…mai dau sa scriu aici ce vad..cand ma mai uit odata iar si-a schimbat directia..eu cred ca e o facatura..tipa asta isi schimba directia din cand in cand…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.