Noile avertismente de pe pachetele de tigari

Incepand cu 1 iulie 2008 producatorii de tigarete sunt obligati prin lege sa afiseze avertismente colorate pe pachetele de tigari in legatura cu efectele nocive ale nicotinei si gudronului asupra organismului. Din punctul meu devedere sunt destul de documentat in materie de “tutun = rau la organism” dar nu schimba cu nimic situatia daca reclamele sunt colorate si vad niste poze cu cazuri reale pe care le stiam deja.

6 thoughts on “Noile avertismente de pe pachetele de tigari”

  1. ce dobitoci , crezi ca daca pui poza lu unu cu cancer pe pachet o sa schimbe ceva , o sa se uite romanu si o sa inceapa sa rada , singura chestie care ne afecteaza pe noi fumatorii e pretul de pe pachet , cred ca ala o sa ne faca sa lasam tigarile 🙂

  2. Unora nu le pasa, altora le face rau, putini se las…ideea e ca e un risc sa puna asemenea macabritati deoarece creeaza un efect de teama. Ei asta si vor, dar sunt prosti, ca nu stiu cu ce se joaca.

  3. Joe, mă refeream la faptul că nu se va lăsa nimeni de fumat pentru că vede pozele alea, nu că nu ar avea impact asupra populaţiei cum bine zici tu în articolul ăla.
    Companiile de tutun sunt obligate să pună chestiile alea, nu le pun pentru că se gandesc că aşa e etic să informeze cumpărătorul la ce riscuri se expune. Oricum îi doare-n cot că nu se simte la vânzări, ba chiar cresc.

  4. Să fim serioşi, nu cred că există fumător care să nu cunoască efectele fumatului, dar tot fumează. Pozele astea nu fac nici o diferenţă, mai bine le lăsau cu designul original, că tot aia era.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.