Nota de plata

Cred ca toti am fost pacaliti macar o data de un hotzspatar ospatar. In setea lor de a castiga cati mai multi bani, unii angajatori care isi deschid terasa pe sezonul estival, angajeaza minori care nu au experienta si curaj sa ceara un salariu decent. Si astia mici ce sa faca si ei.. fura cat se poate si de unde se poate.

Intr-o statiune de la malul marii, o terasa simpla dar plina de oameni, un pusti de 16 ani se plimba printre mese si ia comenzi. Dupa ce aduce primul rand de bautura comandat cere si banii.. probabil de frica sa nu se ridice rromanasii de la masa si sa plece fara sa plateasca. Experienta in domeniu = 0%, experienta in coscarii = 50%, tupeu = 100%, bun simt = 50%. Dupa ce face cateva drumuri pana la bar si la masa inapoi pentru ca ba uitase sa aduca pahare sau paie pentru suc, zice: “61 RON va rog”. Cei de la masa se uita mirati unul la celalalti si incep sa scoata bani pentru bautura comanda. Nu ieseau 10 RON iar nota de plata pustiulica nu s-a obosit sa o faca prin care sa justifice suma pe care o cerea. Unul dintre cei care statea la masa ii zice pustiului: “nota unde este? dupa calculele noastre am strans suma corecta dar tu ceri mai mult”. Pustiulica se duce la bar si dupa 5 minute vine cu capul in pamant si intinde nota de plata pe masa scuzandu-se ca a gresit. Cum vine asta? nota e 51 RON si tu ceri 61 RON? ghinionul lui a fost ca dintre cei prezenti la masa, 4 sunt fosti ospatari care stiu ce mismasuri se fac in domeniu.

Cine stie cati au mai fost furati asa pe fata..

PS. desi era noapte.. pustiul nu mai facuse nici o nota de plata.. asta era prima pentru ca a fost strans de gulerul de la camasa.

10 thoughts on “Nota de plata”

  1. p.s. am uitat sa zic ca macar a scris BECK’S corect… :)))
    totusi sa scrie cu putina vointa poate
    mai greu cu adunatu

    @fratzika , chiar ca alcoolisti , 7 sucuri 1 apa si 2 beri
    ori era raportu mare fete / flacai ori e cam nasoala treaba 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.