O cafea si un pahar cu apa

O practica pe care multi o considera un moft. Am patit de cateva ori sa fiu privit ca un ciudat doar pentru ca am cerut un pahar de apa langa cafea. Eu vorbesc de banala apa plata de la robinet. Uneori mi s-a spus ca apa nu este potabila, alta data ca nu au pahare pentru apa, alta data mi s-a spus sec ca servesc doar apa imbuteliata, etc. Este o practica des intalnita in multe tari sa fii servit cu un pahar de apa daca comanzi cafea sau bautura spirtoasa.

De ce se bea apa la cafea? Explicatia este simpla: pentru hidratare. Probabil unii o beau pentru a spala gustul cafelei sau inainte de a servi cafeaua pentru a spala alt gust (dupa masa). Un alt obicei de putini stiut: la cafea turceasca se serveste cubulete de rahat (nu zahar cubulete sau biscuiti) si un pahar cu apa, normal.

Asa ca nu va mai oripilati cand cer un pahar cu apa de la robinet pe langa cafea. Sunt curios daca la cursurile astea de ospatarie ii invata aceasta regula cu paharul de apa.

Sursa imaginii viennaforbeginners.com.

One thought on “O cafea si un pahar cu apa”

  1. Ştii care e faza interesantă? Că absolut niciun bar/pub/restaurant/whatever nu oferă un pahar de apă atunci când ţi se aduce cafeaua. La ‘Stanbul chestia asta se făcea by default, indiferent că erai într-un băruleţ de cartier sau într-un restaurant de cinci stele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.