Oamenii de langa noi

Da, abordez subiectul oamenilor ce isi lasa amprenta pe viata noastra. Oamenii potriviti la momentele potrivite, oamenii puternici ce ne inspira. Oamenii care ne ajuta la modelarea si finisarea caracterului propriu, apoi ne bantuie gandurile pentru o perioada de timp. Oamenii ce nu se vor uitati, oamenii ce nu pot fi uitati si de care ne aducem aminte ocazional.

Am fost inspirat si am inspirat la randul meu alti oameni, ei la randul lor inspira altii si procesul continua la nesfarsit. Este o influentare a gusturilor, o imprumutare de obiceiuri ce ajung sa ne placa. Prin repetitie si excercitii devenim din ce in ce mai buni. O data eram un novice, dar am ajuns un profesor. Cimentul relatilor este atractia fata de profesor, ramai fascinat de frumusetea lui si vrei sa-i imprumuti din obiceiuri. Vrei sa fi si tu un mic profesor pentru a demonstra de ce esti in stare.

Intelegi unde bat?

6 thoughts on “Oamenii de langa noi”

  1. Mama ce subiect asa de dimineata. Pentru mine cel putin. Totusi va contrazic pe amandoi. Nu ai nevoie de cineva, sau lectii de la cineva pentru a contura un caracter. Si nu cred ca nici una din interactiunile cu ceilalti este o lectie. Si asta pentru ca alegem ce vremm sa invatam. Si asta este de fapt tipologie umana. E atat de relativa faza asta, incat nu cred ca iti ajunge spatiul de la host Mariuse ca sa pot scrie tot ce am in minte :)).
    Pe scurt, exista chestii pe care le prindem involundar de la persoane pe care le respectam, sau le admiram – dar nu vom ajunge sa facem niciodata ce fac ei. Nu cunosc pe nimeni care sa ia o decize plecand de la premiza ” Bai, fac asa pentru ca am vazut eu la ala … si ala stie.
    Sunt sute, mii de factori care ne fac sa analizam deciziile persoanelor pe care le-am putea numi ” role models”. Dar daca exista ” o amprenta “lasata de cineva asupra noastra este pentru ca alegem orice este mai bun pentru noi. Asta nu inseamna ca am luat parte la o lectie despre caracter, ci din contra, caracterul nostru decide ce este mai bine pentru mine. Este la fel ca si temperamentul. Exista un tip de temperament in fiecare din noi, si iese la iveala atunci cand traim diferite ipostaze generate de actiunea si reactiunea celor din jur. … gata ma doare mana:)) back to sleep

  2. . Si totusi nu asta e tocmai magia de a fi om ? Ca poti ajunge sa fii “confectionat” din experienta, personalitatea, caracterul, trairile, sentimentele altor oameni. Care la randul lor au in ei parti din alti oameni. Parerea ea este ca, toti suntem conectati la un nivel pe care nu il percepem, iar asta nu inseamna ca nu exista…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.