Oare exista coincidenta?

.. sau totul se intampla cu un scop? Eu sunt de parere ca nu exista coincidenta si totul se intampla cu un scop. Scopul il aflu mai tarziu si atunci fac legaturile. Poate gresesc, mintea mea fiind atrasa de misticism interpreteaza altfel lucrurile.

Tu ce parere ai despre asta? Sincer, fara bascalie.

11 thoughts on “Oare exista coincidenta?”

 1. Eu cred in coincidenta( si in deochi si alte nebunii chiar daca s-a demonstarat ca nu exista). Nu-mi plac definitiile astea pompoase stiintifico-fabuloase ( 🙂 ). Sunt anumite perceptii care ne sunt intiparite inca de mici copii si ramanem cu ele ca “asa stim noi de la cutarescu”. Fiecare poate sa ii dea o interpretare personala a “coincidentei” care de fapt nu este… si tot asa. Poate sunt o persoana mai lejera, care nu sta prea mult sa acorde atentie acestora. E mai simplu sa spun “Ce coincidenta!” si gata.
  Daca macar o singura persoana reuseste sa inteleaga ce am vrut sa scriu ma bucur, daca nu, revin cu analaiza pe text. :))

 2. Citeste si tu biblia …
  Nu exista predestinare
  cauza-efect
  Si intamplatator …. ceva care nu poti sa controlozi … aici ar fi mai multe sectiuni.

  Avem doua mari decizi mari in viata … iad sau rai …. cu Dumnezeu sau separat de Dumnezeu … Isus este calea adevarului si viata vesnica.

 3. EXISTA COINCIDENTA SAU TOTUL SE INTAMPLA CU UN SCOP , in viata de zi cu zi? Sau poate ne ‘izbeste’ intrebarea in momente cruciale, decisive..etc. in viata.

  Aviz celor care si-au pus o mica intrebare in capshor sau au fost in indusi in eroare fara ‘consimtamantul’ lor 🙂
  Personal..si alba si neagra,in functie de unghiul din care privesti problema / situatia creata. CUM ajungi pana la capatul drumului are o importanta mai mare …asa zic eu 😉

 4. Mergand pe ideea cauza-efect, sunt de parere ca prin mentalitatea umana gasim mereu un scop la orice actiunea. mai devreme sau mai tarziu.:D

 5. mmm, nici eu nu cred in coincidente. Tot ce se intampla se intampla ca urmare a actiunilor si gandurilor noastre anterioare, fie ca suntem sau nu constienti de ele. Deci cam ce semeni aduni.

 6. Orice actiune , oricat de aleatorie ar fi , are la final un scop , fie ca este al unei persoane , fie ca este al “naturii” , tot scop este . Parerea mea 🙂 !

 7. Scopul il dam noi, pana si cauzalitatea lumii externe nu ar avea nici un sens fara existenta unei constiinte care sa o valideze. In final totul se intampla cu un scop pentru ca noi atribuim in mod subiectiv unei serii de evenimente ceva (asta daca vrem neaparat), deci nimic nu se intampla cu un scop inerent este doar o creatie a unei constiinte.

 8. nu cred ca totul e “scris in stele” ci cred ca viata are o serie de consecinte in urma actiunilor noastre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.