Om cu principii

.. si asta zice multe despre mine. Ma poti cumpara doar daca vreau sau sunt constrans de situatie, altfel nu ma uit la tine. Stiu, par meschin sau rautacios. Dar am convingerile mele dupa care ma ghidez in ceea ce fac. Multi nu pot intelege asta si incep sa rada, nu pot intelege ca eu am principii si nu ma pretez la gainarii sau favoruri care mi se cer si nu vreau sa le fac.

Oamenii cu principii sunt vazuti de multe ori ca fiind limitati sau conservatori. Poate au dreptate, poate n-au dreptate. Principile fac parte din caracterul persoanei in cauza. Principile dau o nota aparte persoanei respective intr-o lume plina de caractere slabe. Oameni usor influentabili, prea maleabili sau nesiguri.

Asa ca nu-mi rastalamci vorbele, nu-mi pune “cuvinte in gura”. Accepta decizia mea pentru ca odata formata si spusa nu prea exista cale de intoarcere. Am gandit destul inainte sa te informez ce am de gand sa fac.

Ps. comentarile “caterincoase” vor fi sterse.

4 thoughts on “Om cu principii”

  1. Ma bag si eu in discutie. Si faptul ca te “vinzi” pentru un anumit folos e tot un principiu. Cred ca te referi la faptul ca, conteaza ce principii aperi.

  2. Oamenii cu principii sunt văzuţi drept “proşti”, din păcate. Pentru că majoritatea gândesc la modul “ăla nu ştie să se vândă şi să profite de X ofertă”. Pipi-n dungă!

    Pe lângă offline, să vezi lipsă de principii în 2.0. Oameni care se prostituează pe un articol publicitar de 10 RON, la un produs pe care nu l-ar cumpăra neam. Blogări care pupă-n fund “A-listerii” pentru un amărât de link şi-un pişcot. N-are rost să mai continui …

    E bine să pari meschin, răutăcios, misogin, porc, nesimţit sau sarcastic, majoritatea vor fugi de aşa ceva. E ca un fel de sită prin care cerni persoanele cu care vii în contact. Cine are ochi să vadă şi urechi să audă dincolo de aparenţe va căuta de la sine să descopere ceea ce se ascunde de partea cealaltă a “fortăreţei”.

  3. Mi s-ar parea normal ca toti sa ne ghidam si sa actionam pe baza unor principii. Tocmai pentru ca sunt rare persoanele de genul asta, exista haosul asta in tarisoara noastra. Pacat ca nu putem face nimic..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.