Oricine are voie sa-si faca singur dreptate?

Nimeni nu cred ca este pregatit pentru o calatorie cu peripetii intr-un mijloc de transport in comun. Nu vorbesc de ore tarzii, era ziua in amiaza mare cand mijloacele de transport in comun sunt pline de calatori. Azi m-am plimbat prin oras cu ceva treaba, in drum spre cineva am luat un troleu. Cativa galagiosi de etnie rroma radeau si dansau zgomotos in spate de cand se urcasera. O tanti de etnie rroma cu un sugar in brate i-a batut obrazul unui adolescent sa-i cedeze locul pe scaun deoarece copilul plangea.

Scaunul alaturat era ocupat de un prieten al adolescentului, cred. Dupa cateva replici intre tanarul ramas pe scaun si tanti asta se aude un tip din spate cum tipa amenintator catre tanarul ramas pe scaun. Dupa un schimb rapid de replici menite sa descurajeze adversarul, tanarul de pe scaun scoate un pistol din rucsac si se duce spre “partenerul de harta”. Acolo au continuat cu amenintari, telefoane pentru “interventii”. Tanarul cu pistol s-a intors pe scaun, au urmat tipete, amenintari, etc. S-au impartit cativa pumni, erau la jumatatea troleului. Normal ca s-a facut cerc in jurul lor, lumea se imbulzea din calea lor. Se citea teama pe fata lor, nu cred ca era vreun calator pregatit pentru o faza ca in filme.

Cateva femei isi indemnau barbatii sa intervina, dar acestia le susoteau sa taca din gura si sa nu se bage. O femeie se uita in stanga si in dreapta repetand “de ce nu intervin barbatii?”. M-am abtinut sa-i zic ca nu tine la viata ei si daca vrea sa fie eroina sa o faca pe pielea ei.

La o statie au coborat cei cativa galagiosi de etnie rroma, dar inainte de asta i-au dat un pumn tanarului cu pistol si un jet de spray lacrimogen in ochi. In urmatoarele 10 secunde au disparut scandalagii si troleul s-a golit. Ati simtit pe pielea voastra un spary lacrimogen? Nu va recomand sa incercati. Eu si cativa am scapat relativ bine, dupa 2 ore nu ma mai ustura nasul. Dar pe moment te panici pentru ca nu mai poti respira. In schimb soferul si alti pasageri abia se tineau pe picioare.

Nu vreau sa ma implic in conflictul nimanui, cine cauta sa-si faca dreptate singur trebuie sa fie pregatit pentru asta. Nu intentionez sa dau declaratii sau mai multe detalii. In tot scandalul asta au avut de suferit calatorii care erau total nevinovati si tanarul cu pistol care nu stiu ce naiba a vrut sa faca.

7 thoughts on “Oricine are voie sa-si faca singur dreptate?”

  1. Si totusi stirile n-au zis nimic despre asta. Era ceva sa avem camere de filmat in autobuze.

    Eu am mai zis-o, lumea o sa se inarmeze din ce in ce mai mult. Pana la pistoale cred ca e intradevar recomandat sa umblam cu spray lacrimogen, desi in cazuri ca astea sunt si victime colaterale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.