Padurea Hoia din Cluj-Napoca

In mijlocul Ardealului se gaseste cel mai misterios loc din Romania, padurea Hoia, care apare in top 5 ca fiind unul din cele mai inspaimantoare locuri din lume. Padurea se gaseste pe langa Cluj-Napoca si s-a tot scris ca s-ar intampla multe fenomene paranormale, iar de aici pana la asocierea cu numele lui Vlad Tepes nu a fost decat un pas. Strainii sunt innebuniti dupa povesti de groaza si sigur ca au gasit imediat un subiect siropos.

Localnicii se cam feresc sa intre in padure, iar cei care locuiesc in apropierea ei vorbesc cu o oarecare rezerva si ii sfatuiesc pe turisti sa fie cu bagare de seama cand intra in “salasul necuratului”. Aceasta padure este plina de copaci intortocheati asa cum nu ati mai vazut vreodata. Zona e un fel de bau-bau al Romaniei, dupa cum se vede. Cei mai curajosi care s-au aventurat sa treaca pragul acelei paduri spun ca au avut stari si senzatii inexplicabile: au simtit tot timpul ca sunt urmariti de “umbre”, sentimentul ala de a simti ca nu esti singur sau au avut stari de voma, greata, arsuri pe piele etc. Aparitia fantomelor, strigoii si OZN-urile au starnit multa valva in presa nationala si internationala. Primele cercetari amanuntite ale acestui loc misterios au fost facute de omul de stiinta Alexandru Sift. El a observat inca de la inceput, cum de fiecare cand se aventura prin padure era urmarit de niste “umbre” si a reusit sa le fotografieze. Exista totusi aceste poze care dovedesc existenta unor fenomene cel putin ciudate in ochii tuturor: pe langa acele umbre, erau diferite siluete si lumini stranii pe care nu le mai vazuse pana atunci. Un semn de intrebare apare la orizont. Mai multe dovezi au inceput sa apara si au fost facute cunoscute publicului inca din anii ’60. Interesant este ca, una din cele mai clare fotografii cu OZN-uri din lume au fost facute chiar in aceasta padure, in anul 1968, de catre Emil Barnea, intr-una din serile petrecute acolo alaturi de amicii lui. Aceste fotografii au fost verificate de experti pentru a li determina autenticitatea.. se pare ca nu a fost nimic fals. Altii au spus ca anumite persoane care au intrat in padure, au disparut pentru totdeauna. Sigur ca au existat si replici cu explicatii logice pentru fenomenele intamplate acolo, dar oamenii sunt fascinati de mister pana la urma. Presa de atunci a luat-o razna, declaratii peste declaratii, unii oameni erau socati, pe cand altii erau sceptici si au ramas de partea stiintei care ignora, de obicei, cam tot ce inseamna lumea spiritelor. Parerea mea este ca fiecare are libertatea sa creada ce vrea cu privire la acest caz sau oricare altul asemanator. Imi place sa observ reactiile oamenilor din ambele tabere. Adevarul este undeva la mijloc.

Am amici si cunostinte care mi-au povestit experientele emotionale traite in acea padure, dar in acelasi timp de curand am cunoscut pe cineva care s-a dus ziua si noaptea (de doua ori) si nu s-a intamplat nimic. Am fost la un pas de a vizita aceasta mult “ravnita” padure anul trecut pe cand inca locuiam in Cluj-Napoca. A fost o coincidenta sau nu faptul ca de trei ori in aceasi zi am avut intentia sa merg acolo (cu versiunea mea femininina) si tot de atatea ori s-a intamplat sa intervina ceva care m-a impiedicat sa ajung in padurea Hoia. Poate ca asa a fost sa fie si cu asta basta. Poate e doar un fleac. Sau poate ca am un inger pazitor care incearca sa ma tina departe de belele. 🙂

Daca aveti ocazia sa mergeti prin Cluj, va recomand sa prelungiti plimbarea si prin padurea Hoia, chiar daca nu credeti in paranormal, o gura de aer proaspat in natura face bine oricui. De curand am aflat de un proiect local ce organizeaza excursii in aceasta padure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.