Portrete post mortem

Cine a vazut filmul The Others (pe care il recomand) stie ca la un moment dat stapana casei (Nicole Kidman) gaseste un album cu portrete (fotografii) ale unor oameni decedati apartindan fostilor propietari ai conacului in care locuia. Pe vremea aia moartea era vazuta altfel si de cele mai multe ori aveai privilegiul sa mori acasa in chinuri sau repede sub privirile neputincioase ale rudelor. Dupa ce mureai rudele chemau un fotograf, te imbracau frumos si te asezau pe un fotoliu sau canapea si ti se facea poza. Stiu ca pare ciudat/grotesc dar alea erau vremurile.. prin 1800 toamna.

Am incercat sa gasesc explicatia, pe vremea aia era costisitor sa faci poze. Probabil treceau ani buni pana o familie isi permitea sa cheme un fotograf pentru poze de familie, sunt sigur ca nu se punea atata pret pe fotografii asa cum facem noi. Cand o persoana murea vroiau sa pastreze o amintire cu acea persoana asa cum era in momentul respectiv al vietii.

portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-01 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-02 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-03 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-04 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-05 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-06 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-07 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-08 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-09 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-11 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-10 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-12 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-13 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-14 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-15 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-16 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-17 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-18 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-20 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-19 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-21 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-22 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-23 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-24 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-26 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-25 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-27 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-28 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-29 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-31 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-30 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-32 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-33 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-34 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-35 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-36 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-37 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-38 portrete-post-mortem-o-moda-de-mult-timp-stinsa-39

3 thoughts on “Portrete post mortem”

  1. Da-o incolo de treaba.In toate pozele alea copiii sunt morti?!
    S-a zburlit paru…”o moda de mult stinsa” sper sa ramana asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.