Preschimbare carte de identitate (Constanta)

In curand urmeaza sa imi expire cartea de identitate (buletinul) si pentru ca nu am vrut sa astept pana in ultimul ceas m-am prezentat astazi la evidenta populatiei pentru preschimbarea lui. Carte de identitate se poate preschimba cu maxim 90 de zile inainte de data expirarii.

Pentru aceasta operatiune m-am dus la Serviciul public comunitar local de evidenta persoanelor din City Park Mall, mai exact pe Bd. Al. Lapusneanu, nr. 116C. Aici la ultimul etaj, langa cinematograf, sunt cateva birouri ale primariei si xerox pentru copierea documentelor, pixuri si alte maruntisuri. In primul rand trebuie sa luati un bon de ordine, sunt 5 birouri alocate administrarii documentelor pentru evidenta populatiei. Din aproximarile mele dureaza cam 1 minut pentru fiecare persoana, in situatia de fata am asteptat aproximativ 40 de minute pana mi-a venit randul, erau 31 de persoane inaintea mea la coada. Biroul despre care vorbesc se afla imediat pe stanga cum urcati cu scarile rulante la ultimul etaj. In dreapta este cinematograful iar in stanga se afla aceste birouri, este imposibil sa le ratati, tot timpul este lume acolo.

Pentru preschimbare carte de identitate aveti nevoie de

– cartea de identitate actuala (original);

– cerere pentru eliberarea actului de identitate (anexa 11), o puteti descarca de aici sau o cumparati de la xerox-ul din incinta birourilor pentru 50 de bani;

– certificat de nastere (copie si original);

– act de propietate unde aveti mutatia (original si copie);

– unul dintre propietarii unde sunteti inregistrati cu mutatia, in cazul de fata a fost tatal meu.

Program de lucru cu publicul

PRIMIRI CERERI:

Luni: 08.30-14.30
Marti: 08.30-14.30
Miercuri: 08.30-14.30
Joi: 12.30-18.30
Vineri: 08.30-14.30

RESTITUIRI:
Luni: 14.30-17.00
Marti: 14.30-17.00
Miercuri: 14.30-17.00
Joi: 10.00-12.30
Vineri: 14.30-17.00

Dupa ce am completat anexa cu datele mele am asteptat la rand, am fost chemat intr-un birou unde era o doamna care s-a ocupat de hartii, tatal meu a trebuit sa semneze o hartie si apoi m-a asezat in fata aparatului de fotografiat. Dupa cateva “ajustari” ca sa ies bine in poza a facut cateva fotografii si mi-a dat o bucata de hartie cu termenul de restituire a noii carti de identitate (2 saptamani calendaristice).

Termenul de valabilitate al cartii de identitate

– 4 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 14 – 18 ani;
– 7 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 – 25 ani;
– 10 ani dupa implinirea varstei de 25 ani;
– permanent dupa implinirea varstei de 55 ani.

Ps. va recomand sa faceti o copie xerox a cartii de identitate pana sa o lasati la unul dintre birouri, nu se stie cand aveti nevoie de o serie ceva 🙂

12 thoughts on “Preschimbare carte de identitate (Constanta)”

 1. buna ziua ! locuiesc in Italia de 20 de anni, mi-a expirat cartea de identitate din aprilie anul acesta, din motive de munca nu am putut, nu pot sta mai mult de o saptamana in tara, va rog frumos sa-mi spune-ti cum pot face buletinul in regim de urgenta, sunt din Constanta. va multumesc!

 2. Pentru schimbarea buletinului -aceiasi adresa- este necesar sa vina si sotia caci actul de propietate este doar pe numele ei sau este nevoie doar de actul de casatorie?

 3. Daca sunt casatorit si actele de propietate sunt doar pe numele sotiei atunci trebuie sa vina si ea cu mine sau este nevoie doar de certificatul de casatorie?

 4. Buna ziua! Am un nepit care locuieste intr o alta tara si in curand ii expira buletinul. Daca imi face o procura de acolo si imi trimite poze tip bi se poate sa i depun eu actele in locul lui? Va multumesc.

 5. Astăzi trebuie sa ridic buletinul (ora 14:30-16:30) îmi puteți spune daca trebuie sa mai iau alt bon si unde trebuie sa il ridic (explicați va rog fiecare pas ) daca se poate sa răspundă cineva pana in ora 14:00 ar fii perfect. O zi buna

 6. (…) termenul de restituire a noii carti de identitate (2 saptamani calendaristice).

  Bine zis “de restituire”, pentru că de fapt noul document de identitate este gata în maxim două zile lucrătoare. De ce rahat te ţine două săptămâni (sau zece zile, dacă ai noroc) până la schimbare/restituire, nu ştiu şi mă depăşeşte logica din spatele faptei.

  Va recomand sa faceti o copie xerox a cartii de identitate pana sa o lasati la unul dintre birouri, nu se stie cand aveti nevoie de o serie ceva.

  Degeaba faci, are valabilitate fix zero. Pentru că odată ce e la schimbat, seria respectivă nu mai este valabilă în nicio situaţie şi te poţi legitima în faţa organului (de lege, evident) cu bonu’ pe care-l primeşti de la SPCLEP şi, dacă e nevoie, cu CNP-ul. Ai nevoie de seria de buletin până îl iei pe cel nou? Să fii iubit, ai de aşteptat. Şi da, e de rahat situaţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.