Prieten?!

De multe ori am fost intrebat daca X’ulescu este prieten cu mine sau daca suntem prieteni. De cele mai multe ori am raspuns ca nu mai stiu sincer care este definitia unui prieten asa ca ma rezum la amic, confident.. cunoscut.

Oare care mai e definitia in ziua de azi la termenul de “prieten”?!

5 thoughts on “Prieten?!”

 1. yo zic ca faza cu prietenia a ajuns sa fie la fel ca faza cu promisiunea: oricine o zice usor din gura.. pacat ca de cele mai multe ori e doar o vorba aruncata in vant fara sa se mai ia in considerare adevarata definitie a termenului rostit cu atata incredere.

 2. Si eu zic “e un prieten” dar nu inseamna ca intradevar mi-e prieten, ci doar cunoscut cu care ma inteleg mai bine sau nu mi-a aratat o fatza malefica inca samd. Daca e sa fie prieten bun, clarific asta, chiar zic “prieten bun”, “ne stim de mici”. “Prieten” in ziua de azi este la fel ca raspunsul “bine” la intrebarea “ce mai faci?”.

 3. “A friend is one who walks in when others walk out” – asta e definitia mea pentru “prieteni”, in rest… mai am categoriile: “cunostinta profitoare” – oricine ma saluta doar ca sa-mi ceara ceva, “amic de o tigara si-o bere” – discutii usoare, poate 2 secrete marturisite, “un bun amic” – pentru cei de la care chiar am invatat ceva, si “cineva special pentru mine”… dar asta e mai greu de definit…

 4. A friend in needs a friend indeed,
  A friend who’ll tease is better,
  Our thoughts compressed,
  Which makes us blessed,
  And makes for stormy weather

  Can you get through it…?

 5. prieten este probabil acela alaturi de care iti petreci o mare parte din timp…cu a carui prezentza esti obijnuit si invers…care iti cunoashte calitatile si nu ezita sa ti le puna in valoare ori de cate ori ai nevoie de asta, dar care iti stie si lipsurile si incearca sa te faca sa uiti cat mai des de ele…un prieten e cel care te incurajeaza…cu care poti vorbi si stii k vei zambi la final…un prieten iti aminteste k prin oricat ai trece nu vei ramane singur in lumea asta…din pacate…roluri ca acestea se ivesc foarte rar in viatza cuiva…sau pentru scurta durata din diverse motive…uneori…distributzia pare a fi greshita…ceea ce stiu sigur e k un “prieten” il poti intalni rar sau delok…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.