Prima experienta 4DX – Cinema City (Constanta)

Acum cateva zile (29 iulie) s-a deschis al doilea cinemtograf Cinema City din Constanta, la City Park Mall, avand 10 sali dintre care una cu proiectii de filme 4DX. Invitatia la acest eveniment am primit-o de la agentia RAN Events, ei s-au ocupat de organizarea acestui eveniment la care ne-am strans din nou un grup de bloggeri constanteni si presa din oras. Cand zic cativa bloggerii constanteni ma refer la Adi, Diana, joie, Florin, Emilian, Maria, Zetu Harry si Cristi (sa nu fie cu suparare daca am omis pe cineva).

Despre Cinema City

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din Romania si face parte din Cineworld Group, al doilea mare lant de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri in 13 orase din tara: Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Constanta, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Targu Jiu, Targu Mureș si Timisoara. In total, Cinema City operează 19 multiplexuri, cu 178 de sali si 34.136 de locuri. Cineworld Group este prezent in 9 tari, detinand 210 multiplexuri cu 1.943 sali, dintre care 24 IMAX si 11 sali 4DX. Primul cinematograf al companiei a fost deschis in 1930 in Haifa, Israel, compania extinzandu-se in Europa Centrala in 1997, si intrand in Romania in 2007.

Preturi (Constanta)

– preturile biletelor pentru filmele 2D proiectate in sala 4DX sunt 29 lei, de luni pana joi, inainte de ora 17.00 si 31 lei dupa aceasta ora. De vineri pana duminica, inainte de ora 17.00, pretul este de 30,5 lei, iar dupa aceasta ora este de 32,5 lei;

– preturile biletelor pentru filmele 3D proiectate in sala 4DX sunt de 31 lei, de luni pana joi, inainte de ora 17.00, si 33 lei dupa aceasta ora. De vineri pana duminica, inainte de ora 17.00, pretul este de 35 lei, iar dupa aceasta ora pretul este 37 lei.

– preturile reduse pentru copii, studenti si pensionari, valabile numai in timpul saptamanii, sunt: 27 lei pentru filmele 2D și 30 lei pentru filmele 3D, inainte de ora 17.00 Dupa ora 17.00, preturile sunt: 27 lei pentru filmele 2D si 32 lei pentru filmele 3D.

Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete, complet digitalizata, si online. Aceste preturi nu includ costul ochelarilor 3D, pe care spectatorii îi pot pastra si refolosi fară limita. Ochelarii 3D costa 3 lei. Mai multe detalii gasiti pe site-ul Cinema City.

Despre tehnologia 4DX

Cinematograful din City Park Mall inoveaza piata locala inaugurand a doua sala 4DX din Romania, cea de-a treia sala 4DX fiind planificata pentru deschidere in Timisoara, in urmatoarele luni. 4DX este considerat la scara larga cea mai mare inovatie de pana acum in materie de tehnologie cinematografica. Dezvoltata in Coreea de Sud de către Grupul CJ, lider pe piața asiatică de entertainment, aceasta experienta uluitoare a fost imbratisata cu entuziasm de catre marile studiouri de la Hollywood. Tehnologia 4DX ofera o experienta cinematografica revoluționara care activeaza toate cele cinci simturi. Noua sala 4DX beneficiaza de scaune high-tech mobile si efecte speciale ce includ vant, ceata, fulgere, baloane de sapun, apa, ploaie si mirosuri, disponibile atat pentru filmele 2D cat si pentru filmele 3D. Aceste efecte sunt perfect sincronizate cu actiunea de pe ecran, dand nastere unei experiente cinematografe memorabile.

Experienta mea la acest eveniment

In jurul orei 16:30 am inceput sa ne strangem bloggerii constanteni (o parte dintre ei). La intrare am fost intrebari ce blog avem pentru validarea invitatiilor primite pe email, apoi ni s-au inmanat cate o mapa cu doua reviste de prezentare a cinematografului si proiectile 4DX, un pix inscriptionat, doua bilete la unul dintre filmele ce urma sa fie difuzate la ora 21:00 si un “voucher” cu o reducere de 50% la un bilet cumparat in oricare cinematograf Cinema City. Ne-am strans in jurul unei mese unde am baut un pahar de vin, in partea stanga a culoarelului principal era amenajat un bufet suedez. A urmat conferita de presa in care ni s-au prezentat detalii despre istoria companiei, prezenta in tarile din Europa si alte detalii care sunt discutate la o conferita de presa. S-a lasat cu intrebari din partea publicului (bloggeri sau presa) si apoi am “gustat” experienta 4DX. S-au proiectat 2 trailere si o secventa din ultimul film Jurassic Park. Din pacate telefonul meu face poze slab calitate, tare as vrea sa va pot arata printr-o filmare experienta 4DX. Scaunele sunt grupate cate 4, fiecare grup se misca individual. Fiecare scaun este dotat cu diferiti “stimuli” iar sala in sine este capabila sa reproduca efecte care te transpun in film. De exemplu ti se pulverizeaza apa in fata la o scena in care oamenii sunt udati in film, daca sunt fulgere in film se aprind cateva proiectoare in sala, daca este o scena cu vant in film iti bate si tie vantul in fata, de sus sau din spate. Sa nu mai vorbesc de miscarea scaunelor in fata, spate, lateral, sus si jos. Apoi vibratiile scaunelor si mici puncte de presiune care te “ghiontesc” in spate sau pe picioare. Genul asta de proiectii 4DX te stimuleaza maxim. Din pacate nu au voie la aceste filme copii sub o anumita varsta, persoanale cu probleme la coloana, epilepticii, cardiacii si alte grupuri de persoane cu probleme de sanatate ce ar putea fi afectate de acest val de senzatii.

Dupa conferinta de presa am stat la povesti pe o canapea, cinematograful este frumos amenajat, de abia astept sa merg la filme aici. La un moment dat au permis intrarea tuturor oamenilor doritori, pana la urma urma un concert cu Antonia asa ca s-a strans ceva lume. Dupa concert ne-am asezat cuminti in salile de cinema pentru a “sparge gheata”, era pentru prima data cand se proiectau filme pentru public in aceste sali. Per total a fost o experienta frumoasa, am ajuns acasa aproape de miezul noptii 🙂

Sursa ultimelor 3 imagini: comunicatul de presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.