Prima ninsoare din 2018 (Constanta)

Suntem la jumatatea lunii ianuarie, jumatatea anotipului rece si in sfarsit Constanta are parte de o zapada pe cinste. Au fost vreo 2-3 tentative de ninsoare luna trecuta, dar zapada s-a topit in cateva ore. Acum este totul acoperit cu zapada, o priveliste frumoasa. Am vazut multi copii pe saniute trase de parinti, in sfarsit simt ca a venit iarna.

Totusi am observat ca multi soferi nu sunt obisnuiti sau pregatiti sa conduca pe drumuri acoperite cu putina zapada sau gheata. In seara asta, cand ma intorceam de la birou, am facut aproximativ 45 de minute din zona peninsulara pana la Pod Butelii. Este un drum pe care il fac dimineata in 20 de minute, cand este aglomerat. De unde intarzierea asta? Ei bine se pare ca iarna i-a luat prin “surprindere” pe unii soferi. In fata mea am vazut cateva masini care “patinau” pe zapada, practic soferii fortau motorul ca sa inainteze putin pe o panta usoara. Multi soferi inca nu si-au schimbat anvelopele de vara sau inca umbla cu unele tocite. Sunt un pericol pentru toti ceilalti si pentru ei insisi.

Intr-un final am ajuns la destinatie dupa ce m-am plictisit mergand cu 20-30 de kilometri pe ora. Sunt curios maine cum se va circula, n-am vazut nisip sau sare imprastiata pe bulevarde. Poata autoritatile ies sa curtele drumurile, care sunt acoperite cu un strat de 2 cm de zapda, si maine se va circula mai bine.

In sfarsit pot sa-mi iau o cana cu vin fiert si sa privesc pe geam zapada ce transforma cladirile gri si uracioase in ceva frumos 🙂

prima-ninsoare-din-2018-constanta-01 prima-ninsoare-din-2018-constanta-02 prima-ninsoare-din-2018-constanta-03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.