Prin Costinesti si Vama Veche

Aseara am facut o plimbare prin Vama Veche si apoi in Costinesti. Eram curios cum se prezinta, cum se mai distreaza oamenii, cum sunt intampinati turistii, etc. Ne-am suit in masina si pe la 22:00 am ajuns in Vama Veche. Ne-am agatat de cate o bere rece si am strabatut Vama Veche de la un capat la altul ca sa ne hotaram unde e “treaba” si merita sa ne oprim. Dupa mine era de ajuns sa ne oprim la Stuf, dar lumea a vrut sa dam o raita. Multa lume, multi comercianti amatori de suveniruri si porumb copt. Ajunsi pe la Corsarul ne intrebam unde sunt roackerii care bantuiau prin Vama Veche, peste tot vedeai oameni care se plimbau “in mall dupa cumparaturi”.

Statiunea a ajuns sa fie accesibila si preferata de aproape toate paturile sociale. Unde am parcat masina era ditamai pensiunea cu piscina si gazon, “masini de masini” parcate la intrare de ziceai ca esti in Mamaia. Ca distractie aveai de ales intre concert Travka, karaoke, terase, fast food-uri sau muzica la gramada gen Stuf, Expirat. Pacat ca lumea era cam amortita, putini erau cei care dansau. Multi se leganau cu ceva de baut in mana sau discutau. Ai fi zis ca este o petrecere casual.

Dupa ce ne-am mai plimbat si zbenguit pe acolo am hotarat sa mergem in White Horse din Costinesti. Ajunsi acolo ne-am agatat de cate un pahar cu bere si am iesit pe terasa. Plin de adolescenti infierbantati de la dans. Se purta la bustul gol, se ingramadeau si la un moment dat s-a stins becul pe o melodie. A fost haos distractic pentru ca oamenii chiar se distrau. Erau si cativa care se tot plimbau si incomodau facandu-si loc prin multime. Dupa o perioada am plecat sa vedem ce mai este prin Costinesti, i-am avertizat din start ca o sa gasim terase cu manele si fast food-uri. In Tineretului parea atmosfera, dar n-au vrut sa intram. Pacat. S-au convins singuri ca urlau manelele pe terase si shaorma era peste tot. Flamanzi ca niste tigrii am hotarat sa ne oprim pentru ceva “de ale gurii”. Eu mi-am luat un kebap. Curios, dar carnea ti se topea in gura asa de buna era, la fel ca la Extra blat din Constanta. In schimb chifla era tare de-ti rupeai dintii in ea si pe la jumatatea kebap-ului nu mai gaseai carne.

Plictisiti si demoralizati de atmosfera de acolo am hotarat sa ne intoarcem acasa, era deja 3 jumate. Mare lucru nu s-a schimbat in statiunile astea doua, au ramas asa cum le stiam. Am vazut pensiuni prin Vama Veche unde mi-ar fi placut sa-mi petrec o saptamana de concediu. Ai toate conditile ca la orice pensiune care se respecta si esti langa plaja. Poti sa iesi oricand vrei sa te distrezi si cand “s-a taiat filmul” sa te intorci in camera pentru odihna.

One thought on “Prin Costinesti si Vama Veche”

  1. Mie mi s-a cam taiat filmul dupa ce am plecat din Vama. Acum vad si eu ca ala era Costinesti in care am fost. Nu eram sigur. Aproape uitasem ca ne-am mai plimbat si ti-ai luat de mancare. Plus…m-am facut cu niste ochelari de la White Horse de acolo :)) Sunt rupt inca..nu prea m-am odihnit, ma duc sa dorm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.