Regenerare thumbnail-uri (WordPress)

Zilele trecute m-a rugat cineva sa-l ajut cu o problema. Are blog de cativa ani de zile si la fiecare articol are imagini atasate. Toate imaginile au thumbnail-uri la o anumita dimensiune, dar a vrut sa-si schimbe tema si vechile imagini nu mai corespundeau. Sa iei la mana cateva sute de articole ca sa le modifici thumbnail-urile este o munca titanica, dar se poate automatiza cumva.

Dupa o scurta cautare am gasit un plugin care ia fiecare articol si redimensioneaza atasamentele (imaginile). In fisierul functions.php a temei curente am adaugat doua comenzi cu noile dimensiuni pentru thumbnail-uri, respectiv 275×175 si 600×275. Apoi am instalat plugin-ul, am bifat ce marimi ma intereseaza sa regenerez si restul a facut singur. Simplu.

add_image_size('thumb_275x175',275,175,true);
add_image_size('medium_600x275',600,275,true);

WordPress salveaza in baza de date numele original al pozelor atasate, thumbnail-uri sunt salvate doar fizic. Practic daca o poza se numeste background.jpg, thumbnail-ul pozei se va numi background_150x150.jpg (un exemplu) si il gasiti in folder-ul /uploads/ langa imaginea originala. WordPress are o functie care returneaza imaginile atasate in functie de dimensiunea specificata in parametrii functiei si cauta poza fizic daca exista pentru returnare.

2 thoughts on “Regenerare thumbnail-uri (WordPress)”

  1. add_image_size(‘thumb_275x175’,275,175,true);

    Ce faci dacă schimbi ușor design-ul și vei avea nevoie de imagini 300×200? Vei schimba și în functions.php și în fișierul unde folosești această imagine?

    Nu crezi că era mai ok un nume ceva mai sugestiv? De ex:
    add_image_size(‘thumb_arhiva_articol’,275,175,true);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.