Regim alimentar fara sare (NaCl)

Saptamana trecuta am fost sa-mi fac un control la medic. Mi-a prescris doua tipuri de pastile, o crema pentru scalp si un sampon. Pana termin primul tip de pastile trebuie sa evit mancarurile cu sare. Are vreun rost sa va povestesc ca sarea da gust mancarii? Putine alimente sau mancaruri sunt bune si n-au nevoie de sare, dar restul parca n-au gust.

De fel nu fac excese cu sarea, zaharul sau alcoolul. M-am obisnuit sa le folosesc/consum moderat, iar unde se poate eliminate. Dar tratamentul asta imi da batai de cap. Nu pot sa mananc in oras de exemplu, pentru ca mancarea are sare. Iar mancarea de acasa fara sare are gust de “spital”, imi aduce aminte de perioada in care am fost internat si mancam de nevoie ce mi se dadea. Adica fara sare si zahar. Apoi nu pot consuma mancare la conserva, are iar sare. In ultimele zile am consumat multe legume, fructe si supe usoare facute acasa.

Inca doua zile, inca putin..

2 thoughts on “Regim alimentar fara sare (NaCl)”

  1. Să încerci să elimini zahărul, să vezi acolo bătăi de cap. Pentru că aproape tot ce găsești pe piață, de la oțet la mezeluri și de la pâine la pateuri conține ZAHĂR!

    Sigur, există produsele pentru diabetici, la doar 5 ori prețul normal 🙂

    Btw, pentru a da gust mâncării poți folosi mai multe verdețuri. Pătrunjelul, coriandrul și cimbrul ar fi doar câteva care ar da un gust mai bun mâncării nesărate.

    Cred că și sosul de soia sau cel de pește sunt înlocuitori viabili de sare (deși nu sunt 100% sigur că toate mărcile sunt ok)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.