Revelion 2013 – 2014

La pragul dintre ani am avut grija sa-mi rezolv anumite obligatii si sa fiu acasa (in Constanta) alaturi de familie si prietenii vechi. Revelionul trecut l-am petrecut in Cluj-Napoca alaturi de cativa prieteni din Constanta care venisera in oras.

Desigur, localul ales nu a fost cel mai inspirat. Dar a contat enorm “incalzirea” facuta acasa pana la 1:30 dimineata. Masa era plina de platouri cu preparate calzi sau reci, vinul si berea curgeau in pahare iar muzica ne facea picioarele sa “joace” singure.

Pe la 18:30 eram intr-o conferinta pe skype, diferenta de fus orar. Bine ca am terminat la timp, apoi pe rand au inceput sa vina rudele. Masa s-a umplut ca de obicei cu platouri si sticle, rasete si glume intre doua inghitituri. In decembrie 2013 a decedat actorul Nae Lazarescu. Mare ne-a fost mirarea cand l-am vazut intamplator intr-o emisiune la TVR1, probabil totul fusese filmat pentru seara de revelion cu ceva timp inainte. Chiar si asa, omul zace in pamant si voi difuzati o emisiune cu el. De obicei in seara de revelion toate emisiuniile sunt in direct, dar asa am aflat ca TVR1 avea emisiunea inregistrata cu o luna inainte poate.

La 11:40 au inceput focurile de artificii, erau cativa tineri care aveau tunuri (la propriu) cu artificii ce au umplut cerul cu “flori” timp de vreo 15 minute. Apoi am inceput si noi sa aruncam cu petarde si artificii de la balcon. Au urmat dopurile sticlelor de sampanie, imbratisari, urari de sanatate, etc. Imi pare rau ca anul asta primaria nu a impodobit stalpii cu luminite ca in alti ani, trista privelistea. Pe langa asta au fost putini oameni care au iesit la geam cu artificii, sa desfaca sampania si sa-si imbratiseze apropiatii. Nu stiu ce se intampla, dar spiritul sarbatoriilor este acel moment cand incerci sa uiti de griji si probleme cotidiene. Acele zile cand lasi in urma disputele cu anumite persoane (rude sau prieteni), pana la urma tine de fiecare ce alegeri face.

Dupa miezul noptii s-a servit friptura, n-am ramas la masa. M-am intalnit cu Joe si am pornit spre cartierul Coiciu la o petrecere unde ne asteptau ceva prieteni. Pe drum am revazut scoala gimnaziala, acolo unde am scris primele liniute si bastonase, acolo unde am luat primii 10 la matematica, acolo unde am facut poze cu doamna profesoara si colegii de clasa. Pe la 1:30 am ajuns la petrecere, deja ne gandeam ca toti sunt beti crita si nu avem cu cine discuta, dar surpriza. Oamenii erau toti voiosi, dansau si se distrau. Am scos din sacosa o sticla de rom Malibu, ceva portocale si o sticla de Jagermeister. Nu era frumos sa venim cu mana goala. Muzica a fost buna, am umplut paharele, ne-am strans in brate si am inceput sa bem. Aveam nevoie de curaj la cate fete singure erau pe acolo. Eram prea treaz pentru ora aia si in special pentru seara de revelion. Acasa am baut doar un pahar de tuica si ceva vin, dar m-am incalzit repede si am inceput sa dansez. Intre timp ne-am facut poze, se aprindeau blitz-urile aparatelor mai ceva ca la evenimentele mondene. Ne-am incins in hore si dansuri provocatoare. Asa ne-am incalzit de la dans ca aveam toti broboane de transpiratie pe frunte. Dar a meritat totul din plin, de mult n-am mai fost la o petrecere acasa la cineva. Ce m-a bucurat a fost ca al treilea an consecutiv am facut revelionul cam cu aceasi oameni. Mai mult sau mai putin. Stingerea s-a dat pe la 5:30 cand am hotarat sa spargem gasca ca era tarziu deja. Majoritatea au plecat, noi cativa ramasi in urma am inchis petrecerea.

Am mai zis ca a fost o seara reusita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.