Rolul prietenilor

Am mai vorbit despre tipurile de oameni cu care intram in contact des daca nu chiar zilnic. Cineva ma intreba de curand cum clasific cunoscutii sau oamenii cu care intru in contact (frecventa este irelevanta). I-am explicat ca sunt cunoscuti, amici si prieteni. Desigur ca am fost intrebat si cum ii diferentiez. Primul lucru care mi-a venit in minte despre prieteni este increderea. Confident poate fi si vecinul de la 3 cu care te intalnesti la o petrecere si te faci prastie si simti ca trebuie sa te descarci. “Banca increderii” este o “institutie” in care investesti ani la rand.. o mica greseala si ai pierdut tot ce ai investit. Un prieten nu ar trebui sa te judece fara sa intrebe de ce ai luat o hotarare care pare initial gresita sau absurda. Problema e ca mai nou nici prietenii nu au rabdare sa le explici de ce ai luat o hotarare, te eticheteaza la fel cum au facut toti ceilalti. Oamenii au tendita sa se plictiseasca de semenii cu care convietuiesc sau care le-au intrat adanc in viata personala. Din comoditate, ignoranta, nepasare, inconstienta si alte motive care nu imi vin acum in minte.. uita cateva principii care stau la baza unei relatii de prietenie. Si dupa o viata de convietuit impreuna (nu relatie sau cuplu) se cearta dintr-un motiv banal si cel care a gresit realizeaza ce a pierdut.. asta doar daca nu este orbit de mandrie si orgoliu.Trebie sa pierzi ceva ca sa ii vezi adevarata valoare.

Asa ca pretuiti-va prietenii iar daca unul dintre ei calca stramb si uita de acele principii.. sa aveti grija sa ii aduceti aminte ca prietenia este ceva ce trebuie intretinut, nu o povara sau obligatie.

5 thoughts on “Rolul prietenilor”

  1. “Nu te atasa de mine.. avand impresia ca din cateva ganduri citite si cateva poze ma cunosti si stii ce fel de persoana sunt..”
    Bravo!!!

  2. …Cu prietenii pe care si-i face omul nu trebuie sa stea zi de zi. Cand vezi aceleasi fete mereu[…] ajungi sa-i consideri ca facand parte din viata ta. Si daca fac parte din viata noastra, incep sa vrea sa ne-o si schimbe. Daca nu esti asa cum vor ei, se supara. Pentru ca toti stiu exact cum trebuie sa traim noi. Si niciodata n-au habar de cum trebuie sa-si triasca propriile lor vieti….(Paulo Coelho- Alchimistul)
    P.S. a convietui impreuna e pleonasm 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.