Romania, tara mea

De multe ori am evitat sa amestec politica cu blog-ul. Nu sunt inscris intr-un partid deci nu apar cu inversunare interesele unei mase de oameni. Dar am o parere, sunt liber sa am o parere legat de cine detine puterea in stat acum. Nu-mi place ce a ajuns Romania si n-a fost nevoie sa plec printre straini ca sa-mi dau seama de asta.

Romanii sunt niste oameni slabi, neorganizati, egoisti si lista e lunga. Din cauza acest defecte am ajuns unde suntem acum si ne meritam soarta. Romanii sunt obisnuiti sa fie condusi, nu vor sa ridice fruntea sus, sa se scuture si sa o ia de la zero. O foarte mare parte din populatie prefera sa gandeasca altii pentru ei. Daca le oferi un loc de munca si o locuinta imprumutata te lasa sa-i exploatezi si sa-i bicuiesti. Ba chiar te sustin sa-i biciuesti pentru ca sunt slabi, sunt comozi si plangaciosi. Tavaliti in mocirla striga ca le este greu, dar nu fac nimic sa schimbe situatia. Romanii inca nu stiu sa se bucure de democratie, nu stiu ca libertatea trebuie pretuita. Nu stiu sa se descurce fara un patron care sa-i sufle in ceafa. Nu vor sa riste, nu vor bataie de cap.

Au fost interese mari la mijloc cand s-a decis distrugerea agriculturii, distrugerea industrilor si sufocarea pietelor cu produse importate. Brusc painea din grau romanesc nu mai era buna. Laptele romanesc era “slab” in comparatie cu “substanta alboasa” cu aroma de fructe importata. Legumele romanesti erau mici si urate, alea importate erau mari si frumoase. Lista poate continua cu multe exemple, dar putini stiu la ce riscuri ne expunem pe termen lung. Suntem sufocati de obiceiuri si obiecte care nu-si justifica existenta, ba chiar ne fac rau. Au fost importate intr-un mod stupid pentru ca sunt “la moda”.

Ne meritam soarta pentru ca suntem prosti, noi am lasat ca mass media sa promoveze maimute ca exemple de urmat. De aia rata de promovabilitate la bacalaureat este atat de mica, de aia tinerii de azi nu stiu cum se scrie corect gramatical, etc. Tinerii nu stiu sa se exprime, nu stiu sa-si formeze o opinie proprie pe baza unor informatii adunate si puse cap la cap. Suntem in 2012 si inca se face “brain wash” (spalare de creier) cu televizorul, oamenii sunt indoctrinati de masinile de propaganda care nu tin cont decat de rezultatul dorit. Calca pe capete si pe viitorul nostru. La fel si clasa politica. Se comporta ca niste copii cu sabii si pistoale de lemn pe care le folosesc sa-si dea singuri cu ele in cap. Problema este ca noi contribuabilii platim pentru joaca si interesele lor.

Indiferent cine este la putere tot strainii trag sforile pentru noi. Iar romanii cuminti zic multumesc si scot banii din buzunar sa plateasca pentru neputinta lor. Eu cred ca putem mai mult de atat.

One thought on “Romania, tara mea”

  1. Geţii (cărora romanii le vor spune daci) sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci. După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt. Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi.
    La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă.
    La traci există următoarea rînduială: îşi vînd copiii pentru a fi duşi peste hotare,

    De aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.