Primavara consum aproape zilnic salata de ridichi. Este o mancare de sezon, sanatoasa, usoara si foarte gustoasa. Dupa anotimpul rece ramanem fara vitamine, de aici si astenia de primavara pe care incerc sa o evit. Prefer sa iau vitaminele din alimente proaspete atunci cand se poate si evit suplimentele (pastile, efervescente).
Astazi mi-am facut damblaua, imi era pofta de o salata de ridichi si crutoane, eu asa le combin. Simplu de preparat, mai jos explic cum se face.
Incepem cu salata. Se spala frunzele de salata verde, se maruntesc (eu le tai fasii). Apoi se spala cateva ridichi si se taie cubulete sau rondele. Eu le prefer rondele, dar altii cubulete. E vorba de aspect, atat. Apoi se spala si se taie ceapa verde. Toate se amesteca intr-un bol/castron, peste legume se presara putina sare, se pune putin otel si ulei de floarea soarelui. Dupa ce s-au amestecat toate puteti dauga si crutoanele.
Apoi crutoanele, 2-3 felii de paine se prajesc/rumenesc si se taie cubulete.
Mai jos am pus o poza, trebuie sa stiti de pierdeti 🙂