Schimbarea la fata.. a verii

Aceasta sarbatoare, Schimbarea la Fata a Domnului, este praznuita anual pe 6 august de toti crestinii ortodocsi. Ea ne aminteste de minunea petrecuta pe muntele Tabor, cand Hristos isi descopera dumnezeirea Sa prin natura umana pe care a asumat-o. Pentru ca este o zi de miercuri nu se mananca de dulce (orice aliment de provenienta animala) si este bine sa nu te certi cu nimeni ca asa vei fi tot anul. Pana aici am lamurit putin ce este cu sarbatoarea de astazi.

De la parintii mei stiu ca dupa aceasta zi vara incepe sa-si piarda din putere facand loc anotimpului ploios – toamna. Aceasta idee dateaza de pe vremea stramosilor nostri care probabil au observat ca zilele incep sa fie mai racoroase dupa aceasta data. Le dau dreptate, ani la rand am observat fenomenul si toamna o sa inceapa sa-si faca simtita prezenta. Desigur, este un proces normal deoarece vara este pe sfarsite, dar sa nu ne legam de traditii.

Ps. stiu ca o sa va lipseasca vara, dar asa bine o sa ne fie in prima luna de racoare cu ploi si peisaje bune de fotografiat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.