Sa presupunem ca esti cinefil ca mine si postezi aproape zilnic despre cate un film. La un moment dat vrei sa listezi toate filmele, dupa poster, pe o pagina separata. Mai jos o sa explic cum poti integra un fisier PHP in template-ul WordPress ca si cand ar face parte din blog. Ai nevoie de un blog cu gazduire platita + domeniu, blogurile gazduite pe wordpress.com sar din schema.
In primul rand trebuie sa adaugi o noua regula in fisierul .htaccess (mod rewrite) ca sa elimini extensia fisierului din URL.
<IfModule mod_rewrite.c>
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
# wordpress
RewriteRule ^filme.html$ filme.php
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
Apoi creezi un fisier PHP, copy / paste script-ul de mai jos.
<?php
require('wp-config.php');
$wp->init();
$wp->parse_request();
$wp->query_posts();
$wp->register_globals();
get_header();
?>
<div id="content">
INFORMATIA TA
</div>
<?php get_sidebar(); ?>
<?php get_footer(); ?>
WordPress o sa vada pagina ca pe o categorie, daca vrei sa ai si un titlu la pagina va trebui sa faci un artificiu in fisierul header.php a temei curente. Fisierul PHP il pui in folderul unde ai script-ul WordPress, langa wp-config.php. Gata, ai o pagina personalizata, dar care arata ca orice pagina din blog-ul tau.
Intrebari?
fisierul php se poate muta langa celelalte fisiere a temei, pentru pagini cu alt continut ce faci? cum le integrezi in WordPress?
Saaaau ai putea face o categorie pentru filme, pui posterul ca „featured image” și afișezi pur și simplu arhiva pentru pagina respectivă fără să hăcuiești wordpressul în mod barbar (știi că fișierele tale nu au voie să iasă din wp-content/ da?)