Se poate trai bine si aici

Cine a zis ca nu se poate trai bine in Romania s-a inselat. De ce sa te duci departe de casa si sa te manance cainii printre straini cand poti face ceva bani si aici. Un exemplu bun sunt tipii aia care izoleaza la intaltime blocurile.

Un calcul simplu:

60 RON / mp * 12 mp (un balcon mediu) = 720 RON

720 RON – 180 RON (3 salariati) – 200 RON (materiale) = 340 RON * 4 balcoane / zi = 1360 RON / zi curati in buzunarul patronului ce are 3 muncitori tineri si bronzati la maxim ce stau atarnati pe bloc toata ziua. Curentul electric il iau de la cate un vecin (pe ochi frumosi), apa cersita si aia si uite asa se fac afacerile. Patronul cauta clienti si sta imbracat curat si cu heandsfree-ul la ureche.

Toate aceste detalii le-am aflat zilele astea in timp ce izolau baietii muncitori balconul si geamul de la dormitorul meu. Vestea se duce repede si dupa ce isi pune un vecin se mai trezesc in zilele urmatoare ca mai vor si altii. Si uite asa se scot bani frumosi chiar daca sunt 35 de grade afara. Eu ca birocrat castig 1/3 din cat ia un muncitor deasta. Patronul nu mai zic.. e patron si are leafa mare.

20 thoughts on “Se poate trai bine si aici”

 1. deci ar trebui sa ma las de proiectare in construcii sa ma apuc de alpinism utilitar, se castiga de 3x mai bine observ

 2. Ce pot sa zic, eu am lucrat ca alpinist utilitar si un singur alpinist face cam in jur de 40 de milioane pe luna. Si in 2008 era 700 mp, deci se castiga putin mai bine.

 3. Intrucat consideri ca esti folositor omenirii(desi daca ai fi pe cat spui ti-ai orienta actiunile catre acest scop), baniesc ca ai si un anumit grad de maturitate pe care l-ai putea folosi pentru a percepe corect o informatie precum si in cu totul alte circumstante decat aceea de a insira clisee si pareri “interesante” fara noima, dar nu ai decat sa admiri balcoane:)

 4. Wow..Ionut, tu chiar nu ai ce face cu timpul tau, este? Nu iti pare putin rau? Nu esti dezamagit de faptul ca te-ai putea face mai folositor omenirii decat sa iti expui minunatele elucubratii pe internet?

 5. Alina, eu am ce face cu timpul meu (care btw, e al MEU, prin urmare nu ar trebui să te stresezi prea tare). Şi nu sunt dezamăgit deloc, de nimic. În plus, habar n-ai cât de folositor sunt eu omenirii (sau nu).

  Dar din câte ai spus mai sus, tu ai păreri de rău…

  Şi uite, deja suntem trei care vor să admire balcoane. Sau te ataci că n-ai cu ce? …

 6. Ionut, eu ma refeream la faptul k imi pare rau k t dezamgesc, dar nu fac topless;) asa k fii atent la balcoanele care trebuie:D Să nu-ţi pară rău;)

 7. Cristi, vad ca tu esti gica contra, tot ce zic/scriu trebuie sa rastalmacesti si comentezi de parca eu nu am dreptate niciodata, pastreaza-ti ma baiatule parerile pt tine atunci

 8. hai frate ce sa iti zic o sa se imbogateasca asta acu , pana cand crezi ca o sa se izoleze , e acum boom in izolatii dupaia o sa cada treaba cand numai o sa fie nimic de izolat , oricum nu e mare afacere

 9. Sunt n cazuri de persoane care au avut si inca au succes in Romania….din nimic au devenit mari afaceristi..dar sunt putini si riscul e mare….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.