Seara noastra

Afara a inceput sa ploua marunt, picaturile grabite si nervoase lovesc usor geamul de parca ar dori sa intre in casa, sa se adaposteasca de vremea urata de afara care se anunta prin norii de un cenusiu inchis spre negru si micile scantei de fulgere. Ma uit la ceas si constat ca in curand trebuie sa ajunga si ea, imi ridic din nou privirea catre straduta ce delimiteaza casa in care ma aflu de cinematograful de peste drum, imi rezem usor capul pe tocul tocit si mancat de carii al geamului, admir micile izvorase ce isi croiesc drum printre dalele de pe straduta. Pe ici, pe colo, cate o persoana ratacita si grabita sa ajunga acasa paseste cu grija, jongleaza de pe o dala pe alta.

Un prim fulger puternic imi atrage atentia catre cer iar dupa cateva secunde de liniste incepe jocul de lumini al cerului, fulgere si trasnete se aud cand mai aproape, apoi mai departe si mai departe, iar aproape. Ai impresia ca cerul a acumulat o energie negativa si incearca sa scape de ea eliberand-o pe pamant sub forma de fulgere. Acum se nasc si intr-o fractiune de secunda se sting. Se facuse timpul cand ea trebuia sa soseasca asa ca am coborat pana jos in fata casei sa o astept, mi-am aprins o tigara rulata mai devreme din tutun romanesc, cineva drag a avut grija sa imi faca cadou o punga destul de maricica plina ochi cu tutun de calitate foarte buna. Fascinat de panorama care imi era dat sa o vad nu am realizat cat de repede a trecut timpul, tigara la fel. O masina a parcat in fata casei din care a coborat ea, tanara domnisoara pe care o asteptam, ca o pisicuta calcand cu grija s-a apropiat de mine. Pe sub palaria mare ce ii acoperea capul si o proteja de ploaie i-am zarit ochii mari si blanzi. Am luat-o de mana si am poftit-o in casa.

De cum am intrat in casa a sesizat ca se audea o melodie lenta de la gramofonul din dormitorul de la etaj, se uita spre mine si zambind ma apuca usor de barbie. Am ajutat-o sa isi dea jos haina de nutrii si am condus-o spre living unde intre doua fotolii comfortabile, pe o masuta sculptata manual, ne astepta o sticla de vin rosu cu doua pahare si o farfuriuta cu bucatele patrate de ciocolata amara.

Va urma..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.