Sechelele comuniste

Poporul roman a ramas cu ceva sechele dupa dictatura comunista prin care a trecut mai bine de 4 decenii. Una dintre sechele este ca romanul inghite orice i se da. Indoctrinati si obligati sa taca din gura si sa se multumeasca cu ce primeau romanii nascuti si crescuti in “epoca de aur” au ramas cu aceasi mentalitate ce isi are radacinile adanc infipte in randul multor oameni chiar si astazi dupa 20 de ani de la prabusirea violenta a comunismului. Ne-am obisnuit sa nu ne uitam la termenul de expirare al produselor alimentare si IMM-urile profita din plin de asta chiar daca risca o amenda usturatoare de la OPC. In ultimul timp am patit de mai multe ori sa cumpar produse alimentare si inainte sa le consum ma uitam la termenul de valabilitate si erau expirate. Bon la casa nu dau decat daca le ceri tu asa ca daca revii dupa cateva ore sau a doua zi la magazin gasesti alt vanzator care ridica din umeri din lipsa de dovezi.

Mi-am invatat lectia si de acum pentru orice produs alimentar cumparat voi cere bon de casa si pe care ii prind ca vand produse expirate ma duc frumos cu bonul de casa si ii intreb cam ce amenda le-ar da OPC pentru comercializarea unor produse alimentare expirate. As vrea sa le vad fetele. Si pentru mancarea pe care o comand la domiciliu pastrez bonul de casa o saptamana pentru orice eventualitate in caz ca ma trezesc cu bube pe burta cum au patit altii.

Va sfatuiesc sa cereti bon de casa pentru orice produs alimentar cumparat si daca ambalajul pare dubios uitati-va inainte sa il platiti cand expira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.