Si preotii sunt oameni

Cand vezi un preot te gandesti ca este un om evlavios, cu frica de D-zeu, cu bun simt, respect, sincer si exemplu pentru ceilalti. Asa vad eu un om de altar. Totusi si ei sunt oameni. Dupa slujba pot profita din plin de naivitatea si slabiciunea batranilor pentru biserica in interes personal.

Pe batrani ii incanti foarte usor, este de ajuns sa le duci ceva de mancare ocazional si sa mai stai de vorba cu ei cand sunt singuri. Dupa ce le-ai intrat la suflet incepi sa te plangi ca esti tanar si nu ai unde sa stai si unde sa iti intemeiezi o familie. Si batranul se cearta cu tot neamul si ii acuza pe toti ca au incercat sa il fure. Dupa renegarea neamului ii da tanarului preot o bucata considerabila de pamant pe care sa isi faca o familie si o casa cu conditia ca dupa moarte sa se ocupe el de toate treburile.

Cat costa o inmormantare? maxim 3000-4000 RON, cat costa cateva sute de metri patrati de pamant la tara? MULT mai mult. Si uite asa cine are limba ascutita si stie unde sa o bage isi face un viitor. Ce daca e imbracat cu straie bisericesti? Lumea nu ii crede in stare de marsavii.

Inca un batran pacalit.

4 thoughts on “Si preotii sunt oameni”

  1. Frate, nu uita ca minima conditie ca o persoana sa devina preot este ca aceasta sa fie casatorita….so, familie are

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.