Stanciova Village Camp

Luna trecuta am ajuns, fara sa stiu, in mijlocul unui grup de straini tineri care regulat se intalnesc in diferite tari din zona Balcanilor. De data asta s-au strans aici in Cluj-Napoca, Romania. Data viitoare se intalnesc probabil in Bulgaria si tot asa. Au fost 3 zile frumoase, pline de aventura si multa voie buna. Aproape toti sunt din tari sau continente diferite. Eu am luat parte doar la iesirile de seara care au inceput in diferite baruri si au continuat in club pana dimineata. Eh, aici am cunoscut un prieten care intreba lumea daca vor sa vina la acest Village Camp, este al treilea an consecutiv cand se organizeaza o adunare de genul asta. Unde? Pe langa Timisoara, intr-un sat amplasat intre dealuri si deschis orasenilor care vor sa guste viata la tara intr-un mod sanatos. Din Cluj-Napoca am luat un microbus pana la Oradea si de acolo altul catre Timisoara. Doar Fany are curse directe Cluj-Napoca – Timisoara, dar asta am aflat ulterior.

De curand am achiziionat un rucsac de 80 de litri, suficient pentru drumetii lungi cand am nevoie de spatiu pentru depozitare (cort, sac de dormit, izopren, haine, mancare). L-am indesat cu cele de trebuinta si am pornit la drum de dimineata, in jur de ora 17:30 eram deja in Timisoara. Lung drumul luand in considerare distanta, dar in lipsa autostrazilor asa merg lucrurile.

Initial si in anii trecuti prezenta a fost de 20-40 de persoane. Anul asta s-au inscris multi, dar au venit putini. Pentru 3 zile am dormit in cort amplasat pe fan (sporeste confortul). S-a gatit la ceaun pe foc (majoritatea produselor le-am cumparat sau primit de la taranii din sat), seara am vazut filme proiectate, ziua workshop-uri despre cum se face sapun, branza, pasla, constructii si toalete ecologice, reciclare (de exemplu cum transformi o sticla de lapte din carton intr-un portofel), permacultura, etc. Televiziunea Digi 24 Timisoara a fost pe acolo pentru un reportaj, il gasiti aici.

Dimineata si seara (cine dorea) lua parte la exercitii de yoga pentru inviorare sau relaxare. Seara dupa ce vizionam 2-3 filme, proiectate pe un cearceaf alb intins intre doi copaci, stateam pe langa foc la povesti sub cerul instelat pana spre dimineata. La plecare am vazut putin din orasul Timisoara (centrul este in santier), dar pe viitor o sa revin. Per total a meritat din plin toata experienta si anul viitor o sa vin iar 🙂

stanciova-village-camp-01 stanciova-village-camp-02 stanciova-village-camp-03 stanciova-village-camp-05 stanciova-village-camp-04 stanciova-village-camp-06 stanciova-village-camp-08 stanciova-village-camp-07 stanciova-village-camp-10 stanciova-village-camp-09

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.