Zilele trecute scriam despre un experiment cu supa la plic, practic am testat trei tipuri de supe cu taitei (gust de gaina). Prefer mancarea sanatoasa si cat mai putin “condimentata” cu te miri ce chimicale. Dar m-am gandit ca ar merita sa mai incerc cateva supe la plic macar de curiozitate. Nu se stie niciodata cand ramai fara bani si ti-e foame, vrei sa mananci ceva cald dar nu ai un aragaz.. intelegeti unde bat?
Ingrediente: fidea 60% (faina de grau, apa), sare iodata, legume deshidratate in proportie variabila 8% (morcov, telina, praz, frunze de patrunjel, usturoi), potentiatori de aroma (glutamat monosodic, 5′-ribonucleotide disodice, inozinat disodic, guanilat disodic), amidon din cartofi, arome, grasime de pui 2,4%, zahar, extract de leustean si piper, carne de pui deshidratata 0,2%, maltodextrina, corector de aciditate (acid citric), condiment (tumeric), colorant (riboflavina).
Spre deosebire de supele mai sus mentionate supa cu fidea de la Maggi trebuie preparata intr-un vas, la foc mic. Nu se poate prepara la birou, din pacate. Conform instructiunilor de preparare aceasta supa ar ajunge pentru patru portii, practic se hidrateaza cu un litru de apa. Pe langa faptul ca trebuie lasata pe foc intr-o oala, ca sa fie mai consistenta trebuie sa-i adaugi ceva cascaval sau branza si ceva verdeata. Mai bine o fac eu de la zero si stiu o treaba, nu? Cand am turnat continutul plicului in oala cu apa am simtit un miros de pastile, la jumatate de ora dupa “preparare” mirosea in bucatarie tot a pastile. Trageti singuri concluzile.
Continutul plicului se lasa la fund foarte repede, am incercat sa fac o poza cu supa, dar se vede doar zeama. Taitetii minusculi si legumele ciudate la gust. Este la fel de sarata ca supa cu taitei incercata zilele trecute.
Nimic nu se compara cu o mancare adevarta:))) Chestiile astea semipreparate sunt niste porcarii. de la Pizza si cartofii congelati pana la supa la plic. Nu se compara cu mancarea adevarata 😀
Identica si constatarea noastra. Nota zece pt Experiment, nota zece pt Implicare, Deschidere si constructia blogului.
Din pacate, toate supele au potentator de aroma /glutamatul de Na/ care arunca in aer neuronii, distrugand si conexiunile interferenta/paralelitate…asa incat apar o gramada de boli psiho/somatice, doar din cauza unui banal E…
Dude, you’re wrong. Am facut eu la birou folosind un fierbator. Totally worth it, mai ales cand esti hamesit.
Bre, dacă nu văz eu cartofii ăia în stare de semi-imersiune în farfurie şi bucata de piept de pui mustind în ciorbă, dejaba!
Am mâncat hrană deshidratată de la militarii americani din Kogălniceanu, văru’ lu’ tata era frigotehnist pe acolo. Băi, un plic d’ăla m-a săturat pe aproape o zi, am mâncat dimineaţă ÅŸi mi s-a mai făcut foame pe la 5-6 după-amiaza. Problema e că da, te satură, dar gustul e crappy ÅŸi nu-Å£i trece pofta.
Dau oricând foamea pe pofta de gust …
exact ce ziceam 😉 good choice
Heiii, esti pirat? Nu… sunt supa la plic :))) scz nu m-am putut abtine! Arata bine dar nu sunt deacord cu asa ceva… prefer una clasica.