Taica popa si sfestania

Acum cateva minute doar ce am terminat de inchieat 4 scaune cumparate de la Jysx acum ceva timp, dar pastrate in cutie asteptand masa de bucatarie sa fie achizionata. Doar ce ma asezasem la calculator sa verific email-ilul cand bate cineva la usa. Initial am crezut ca este vecinul de sub mine care s-a saturat sa ma auda frecand bucati de lemn pe parchet la ora asta. Cand colo era preotul de la biserica Parohia intrarea in biserica a Maicii Domnului, biserica de pe Baba Novac de care apartine blocul in care locuiesc. Credeati ca este de ajuns cand vine cu icoana, contributia anuala si aghiazma de trei ori pe an? Va inselati, preotul de aici s-a gandit el ca este bine sa faca o sfestanie inainte de Paste ca doar suntem in post.

Am incercat sa-i explic ca vreau sa sfintesc apartamentul, deci tot o sfestanie se face, dar a zis ca este altceva. Am acceptat, mai mult de curiozitate pentru ca este prima data cand vad asa ceva. Dupa o rugaciune si urari de multa sanatate mi-a lasat o carte de vizita cu un numar de contact ca sa ma programez pentru sfinitul apartamentului in viitorul apropiat. Eu stiam ca trebuie sa mergi la biserica si vorbesti cu persoana care vinde lumanari si altele, dar ne-am modernizat. Dupa ce a plecat stateam si ma gandeam daca au voie sa inventeze scuze de genul asta pentru a mai castiga niste bani.

Credeati ca taie facutra pentru contributia facuta? Va inselati din nou.

2 thoughts on “Taica popa si sfestania”

  1. E o vorba romaneasca; nu-i fraier ala de cere!
    Data viitoare cand vine, spunei ca nu vrei sa faci sfintire pentru ca inca este in apartament spiritul aluia de a murit recent acolo si ca-ti place sa mai jucati o tabla, sa stati la o bere. Si mai poti adauga; “- Ia uite in coltu ala parinte, tremura de frica ta, hai sa iesim repede pe hol sa nu faca infarct”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.